En toen stak er een hert de weg over....

Over verkeerssituaties, veiligheid, wet- en regelgeving in het verkeer.

Moderators: EileRT, JOS WRSM

Gesloten
vuurvreter

En toen stak er een hert de weg over....

Ongelezen bericht door vuurvreter »

Beste mensen,

Onderstaand bericht kreeg ik gisteren in de mail binnen, iets om rekening mee te houden.
mail schreef:
Lieve lezers,

Omdat u allen motor rijdt dan wel betrokken bent bij het verzorgen van rijopleidingen heb ik uit eigen ervaring voor u een leermoment.

Vandaag reed ik, op mijn motorfiets, in de buurt van het regenachtige Wertheim Duitsland op een Bundesstrasse.
Snelheid lag rond de 120 km/h.

Plotseling, en dan bedoel ik ook vanuit het niets, sprong vanachter de geleiderail aan mijn rechterzijde een hert de rijbaan op. Niet zo klein als Bambi maar ook niet zo groot als een damhert. Eerste reactie was toch een remming inzetten toen het hert op de rijbaan in mijn rijlijn bleef staan.
Geen ABS ingreep of zo op het natte wegdek maar wel stevig remmen. Toen ik door had dat het hert bleef staan kijken naar de naderende kwaliteit van hoogwaardig Duits BMW staal had ik wel de helderheid om de rem los te laten.
Uitwijken was geen optie vanwege het naderende verkeer.

Vervolgens over het hert heen met voor- en achterwiel. De hele motor leek aan de onderzijde na afloop wel op een rijdende kokosmat.
Of het hert het heeft overleeft weet ik niet. Wel zag ik het hert in de linker spiegel nog naar de bosrand strompelen. Mijn inschatting is dat het hert het niet overleeft heeft.

De klap is niet eens te vergelijken met het rijden over een balkje hout met 50 km/h zoals dat tijdens VRO's wel eens voorkomt. Het is aanmerkelijk minder.
Nauwelijks een klap in het stuur of een onbalans in de motor.
Geen schrikreactie bij (...) die achterop zat. Voordat ze wist wat er gebeurde waren we al weer 100 meter verder.
Wel na afloop even de motor bekeken. Geen waarneembare schade.

Misschien weer iets om te gebruiken tijdens de motorinstructie?

Groet (...)
Groet

Hielke
Marruk8865

Re: En toen stak er een hert de weg over....

Ongelezen bericht door Marruk8865 »

In dit geval (hoe zielig en tegenstrijdig met je gevoel het ook is) geldt ook; gas is alles!
Hier ook eentje met 140 km/u.

[youtube]<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/cZAjJ-g0UDw&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/cZAjJ-g0UDw&hl=nl_NL&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>[/youtube]

En idd is de klap niet eens zo heel erg hard. Als deze motorrijder hem wel had gezien en was gaan remmen was het denk ik wel anders afgelopen voor de bestuurder.

Denk trouwens wel dat als je deze tegenkomt het wel anders met je afloopt:
[youtube]<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/IajDae1_hAc&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/IajDae1_hAc&hl=nl_NL&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>[/youtube]
Gesloten

Terug naar “RT Verkeersforum: verkeerssituaties, veiligheid, wet- en regelgeving”