Pagina 1 van 1

Richtingaanwijzer knipperlicht vervangen R1200RT DOHC

Geplaatst: 03 mei 2018, 20:23
door Jeroen1969
Twee weken geleden met mijn suffe hoofd thuis gekomen na 4 hele vroege diensten. Al 4 jaar gaat het prima, de RT door slechts 1 van de 2 garagedeuren naar binnen duwen. Hoewel ik moet opbiechten dat het allemaal erg kielekiele is en dat ik elke keer weer dacht: "Wees niet zo lui en zet die andere deur nou ook open!".

Enfin, 2 weken terug dus kwam ik thuis (toen het nog zo lekker behaaglijk was) en er was al de nodige familie wegens de familie BBQ ter gelegenheid van mijn verjaardag en die van mijn dochter. Dus tikje gehaast wellicht. Slechte combi met slaaptekort. Kom ik door de sneeuwschep (wat doet dat ding daar dan ook vraagt u zich met mij af, vandaag dan ook een ander plekje voor gezocht), wat uit evenwicht, motor gaat om en tikt de rechter schuurdeur aan. Pats, rechter knipperlichtje in stukken. Dat wil zeggen, alleen het transparante lensje.

Afbeelding

Dat was ooit wel los te verkrijgen via eBay voor een vriendelijk prijsje van rond de €27,-, maar dat is dus niet meer. Via BMW Online-teile.com dan maar de hele unit besteld, onderdeel nummer 63137706408 (63137706407 is dan het linker ding).

Afbeelding

27 april het dingetje besteld. Ik had geen Track&Trace gekregen, daar vandaag maar eens naar gevraagd, moeders wil morgen met mij een stukje toeren en aangezien zij dan op de RS wil, is het wel handig dat de RT te gebruiken is (ja, ik had ook wel voor nood met plakbland kunnen klooien). Krijg vanmorgen meteen een antwoord met een linkje naar de Deutsche Post die vermeld dat het dingetje vandaag afgeleverd zou worden. Hoe toevallig en wat prettig dat ik thuis ben...

Doosje open, hele unit inderdaad. Garage in en maar eens wat gaan rommelen. Dat schoot niet op.


Verduiveld, hoe zat het ook al weer? Google-en wordt een mensch niet vrolijk van. Een sujet van twijfelachtig allooi bezwoer dat het benodigd was de ruit en het tupperware ter voorzijde in zijn geheel te verwijderen ten einde een nieuw knipperlichtje te monteren. JoepTjoep bood ook al geen soelaas... En nu dan?

Gelukkig had een mede RT-er mij twee jaar terug om deze tijd zo ongeveer getipt over hoe het tupperware gebeuren los gaat ivm de Blauw Spuit Operatie. Waaronder dus ook het tupperware bij de spiegel. Daartoe moest de hele unit waar het knippertje in zit los gehaald. En dat gaat dan met een T25 torx schroevendraaier vanaf de kant van de spiegel. Maar dat was dan mooi wel ff andere koek dan wat ik tot dan gelezen had op het wereld wijde web!

Beetje prutsen linksboven in het spiegeltje...
Afbeelding

Verbaasde me weer dat het hele ding door slechts 1 boutje op zijn plek gehouden wordt... want zo los eigenlijk...

Nou ja, mocht het boutje los trillen, dan valt het knipperlichtje er niet zo maar af, er zit nog een draadje aan:
Afbeelding

Stekkertje los en dan ligt het spul op de werkbank
Afbeelding

Clipjes even overzetten en het oranje bolletje er maar uit gesloopt, ons ben zuunig, je weet maar nooit waar het goed voor is...

Wel een gedoetje om dan dat ene boutje weer in het gaatje te prutsen, maar met wat geduld zit het ook zo wel weer in elkaar:
Afbeelding

Glaasje rechts is nu wel tikje helderder dan glaasje links, iets dat de tijd vast wel weer zal weten te fixen.

Enfin, ik bedacht, stel nu dat er nu nog eens iemand tegen dit probleem aanloopt, dan hoop ik dat Google hem/haar ook naar dit stukje tekst zal leiden. Scheelt een boel onnodig schroefwerk.

Re: Richtingaanwijzer knipperlicht vervangen R1200RT DOHC

Geplaatst: 03 mei 2018, 21:14
door Nico4sen
Mooi gefikst én beschreven

Hartelijke groet,

Nico