Pagina 1 van 1

Afstellen koplamp

Geplaatst: 10 okt 2018, 12:48
door Halibo
Begin 2016 is op dit forum een item aan de orde geweest, waarbij "paultje" aangaf dat hij de knop, waarmee de koplamp in hoogte versteld kan worden, had kapot gedraaid.

Paultje schreef:
ik heb een 2012 rt, en als ik met duo rijd, dan wordt er aldoor geseind door tegenliggers, moet bij mijn fiets ook de linkerkuip afdekking worden verwijderd om de bundel lager te stellen? ik heb de plastic dop die links op het dashboard zit kapotgedraaid onder het rijden.

Antwoord van "Ares":
Het kan ook zijn dat je de knop te ver hebt gedraaid, dan laat het draad los onder de Tupperware. Als je een beetje handig bent kan je dit zelf herstellen. En anders kunnen ze dat bij de garage/dealer.

Ik heb ook het probleem, dat ik de knop te ver heb gedraaid en de hoogteverstelling niet meer functioneert. Of er iets is afgebroken weet ik nog niet, maar dit wil ik natuurlijk wel uitzoeken.
Ik heb verder nog niets geprobeerd, maar ik heb de indruk dat ik de vier schroefjes van het "dashboard" (snelheidsmeter/toerenteller) moet losdraaien om bij het bedienmechanisme van de koplampverstelling te komen. Klopt dit ? Zo nee, wie kan me advies geven om er achter te komen of er iets kapot/afgebroken is (voordat ik mijn motor ter reparatie naar een hele dure BMW-dealer in de buurt moet brengen) ?

Bij voorbaat dank voor reacties !