BMWerkplaats - specialist in BMW Boxermotoren
Motorhuis Zwolle

 

Ottenhoff Motoren - Badhoevedorp

 

Motor Service Amersfoort - Ede

 
Mordamus - webhosting - emailhosting - domeinnamen
Onderdeel Quispel Motoren - Deurne

 
Mordamus - webhosting - emailhosting - domeinnamen
QCMotortechniek - Almere

 

Boek uw reis via het forum

 

Wat is er te doen?

 

Accu's. toebehoren, energiesystemen
 

Ook in 2018 steunt het BMW RT Forum weer de CliniClowns

abspomp vastlopen

Ook bedoeld voor de ABS perikelen

Moderators: JOS WRSM, EileRT

reneroos
Berichten: 41
Lid geworden op: 12 aug 2017, 00:43
Type: Overig R-serie
Bijz: R1100R
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Nijmegen

abspomp vastlopen

Ongelezen bericht door reneroos » 26 apr 2018, 09:06

ik heb systeem ververst eerst bleef pomp constant lopen na zacht tikje op relais gedeelte stopte de pomp maar nu doet niks meer , had er nog veel lucht inzitten kan zijn dat pomp vast loopt hierdoor ?

Isaac
Berichten: 339
Lid geworden op: 14 mar 2014, 16:40
Type: R1100RT
Land: NL
Woonplaats of omgeving: Maassluis

Re: abspomp vastlopen

Ongelezen bericht door Isaac » 26 apr 2018, 13:23

ABS 2 is een mechanische pomp. De pomp wordt getest met het wegrijden, de bekende klak-klak en draait uitsluitend als er ingegrepen moet worden.
Als de motor blijft draaien dan draaien alle schijven mee maar er gebeurt niets.
Als het relais is blijven hangen zal mogelijk het relais slecht zijn en nu niet inkomen.
Ik ga er wel van uit dat je gekeken hebt of er een storing in staat. Anders draait deze ook niet meer.

reneroos
Berichten: 41
Lid geworden op: 12 aug 2017, 00:43
Type: Overig R-serie
Bijz: R1100R
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Nijmegen

Re: abspomp vastlopen

Ongelezen bericht door reneroos » 26 apr 2018, 23:31

geen pomp storing aan 7

Isaac
Berichten: 339
Lid geworden op: 14 mar 2014, 16:40
Type: R1100RT
Land: NL
Woonplaats of omgeving: Maassluis

Re: abspomp vastlopen

Ongelezen bericht door Isaac » 27 apr 2018, 07:32

Storing 7 is de unit zelf. Maar dat hoeft niet de waarheid te zijn. Als het relais namelijk niet in komt als deze wel gestuurd wordt geeft dit ook storing 7. Het is een storing die gereset moet worden en dan wederom testen of de klak er weer is.
Zo niet dan stukje voor stukje testen op de juiste werking en dan kom je vanzelf bij de echte fout uit.
Het resetten staat diverse malen al omschreven op het forum maar heb ik even gekopieerd.

Middelste pen (waar je nu storing 7 op gevonden hebt) met massa verbinden.
Contact aan zetten.
ABS knop 8 seconden vast houden.
Als je die weer los laat dan zouden beide lampjes moeten branden.
De storing is dan uit het geheugen.

reneroos
Berichten: 41
Lid geworden op: 12 aug 2017, 00:43
Type: Overig R-serie
Bijz: R1100R
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Nijmegen

Re: abspomp vastlopen

Ongelezen bericht door reneroos » 27 apr 2018, 16:12

testkastje knippert 7 keer

Isaac
Berichten: 339
Lid geworden op: 14 mar 2014, 16:40
Type: R1100RT
Land: NL
Woonplaats of omgeving: Maassluis

Re: abspomp vastlopen

Ongelezen bericht door Isaac » 27 apr 2018, 21:43

Hoe knipperen de ABS lampjes op je dashboard?
Om en om of tegelijk?
Ik begrijp uit jouw informatie nu niet of er wat niet werkt of dat er iets in de fout staat.
Tevens zijn er veel testkastjes op de markt die niet werken zoals zou moeten.
Bij sommige kastjes brandt de led continue en gaat hij X-maal uit en bij de goede kastjes is de led uit en gaat hij X-maal aan.
Bij de verkeerde kastjes is het lastig tellen als de aan keren geteld worden. De laatste keer, de pauze, dient dan meegeteld te worden.
Dan zou jij storing 8 hebben en dat houdt in geen storing maar wacht op meting van het rijden. (de bekende klak-klak).

reneroos
Berichten: 41
Lid geworden op: 12 aug 2017, 00:43
Type: Overig R-serie
Bijz: R1100R
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Nijmegen

Re: abspomp vastlopen

Ongelezen bericht door reneroos » 29 apr 2018, 14:05

ik heb een motronic mda apparaat: 7 x knipperen staat drukmodulator

Isaac
Berichten: 339
Lid geworden op: 14 mar 2014, 16:40
Type: R1100RT
Land: NL
Woonplaats of omgeving: Maassluis

Re: abspomp vastlopen

Ongelezen bericht door Isaac » 29 apr 2018, 15:04

reneroos schreef:
29 apr 2018, 14:05
ik heb een motronic mda apparaat: 7 x knipperen staat drukmodulator
Ik heb voor de 1100 een heel andere lijst. Dan zou 7 de Motronic zelf zijn die stuk is.
Maar ik had nog geen antwoord op de vraag over je ABS lampjes in je dashboard gehad.
Die zijn even veel belangrijker of er wel of niet een harde fout in zit.
De MDA (motronic diagnostic analyse) ken ik niet. Ik heb zelf een kastje gemaakt wat precies doet wat zou moeten.
I

reneroos
Berichten: 41
Lid geworden op: 12 aug 2017, 00:43
Type: Overig R-serie
Bijz: R1100R
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Nijmegen

Re: abspomp vastlopen

Ongelezen bericht door reneroos » 29 apr 2018, 16:28

lampje knipperen om en om

Isaac
Berichten: 339
Lid geworden op: 14 mar 2014, 16:40
Type: R1100RT
Land: NL
Woonplaats of omgeving: Maassluis

Re: abspomp vastlopen

Ongelezen bericht door Isaac » 29 apr 2018, 16:50

Dan staat er een harde storing in die gereset MOET worden.
Heb je al een reset uitgevoerd (gehad) zodat de lampjes niet meer om en om knipperen?

reneroos
Berichten: 41
Lid geworden op: 12 aug 2017, 00:43
Type: Overig R-serie
Bijz: R1100R
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Nijmegen

Re: abspomp vastlopen

Ongelezen bericht door reneroos » 01 mei 2018, 16:39

Ja bed aan en inmiddels pomp gewisseld

Isaac
Berichten: 339
Lid geworden op: 14 mar 2014, 16:40
Type: R1100RT
Land: NL
Woonplaats of omgeving: Maassluis

Re: abspomp vastlopen

Ongelezen bericht door Isaac » 01 mei 2018, 17:05

Als je gaat rijden hoor je dan de ABS bijkomen om de test uit te voeren of blijft het stil?
Als deze wel test maar fout gaat dan staat het storingsnummer in de unit.
Als deze niet test en fout gaat dan is de sturing of de schakeling van de elektromotor defekt.

Je geeft aan de pomp gewisseld te hebben. Is dat een gereviseerde pomp of komt deze gewoon ergens uit?
Je hebt, door het wisselen het probleem mogelijk anders gemaakt of zelfs een andere fout er bij gecreëerd.
Niet te hard van stapel lopen maar proberen systematisch de fout te benaderen door steeds iets dieper in de test mogelijkheden te duiken.

reneroos
Berichten: 41
Lid geworden op: 12 aug 2017, 00:43
Type: Overig R-serie
Bijz: R1100R
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Nijmegen

Re: abspomp vastlopen

Ongelezen bericht door reneroos » 01 mei 2018, 19:37

Kom draaiend uit andere 1100

Gebruikersavatar
maRTin
2018
2018
Berichten: 195
Lid geworden op: 18 apr 2008, 21:19
Type: R1100RT
Bijz: gewoon de beste RT !
Land: NL
Woonplaats of omgeving: Dordrecht
Locatie: Dordrecht

Re: abspomp vastlopen

Ongelezen bericht door maRTin » 01 mei 2018, 20:10

in het gekste geval kan de ABS schakelaar defect zijn !

had ik ook, de contacten geoxideerd en dan gaat reseten dus ook niet!

maRTin

reneroos
Berichten: 41
Lid geworden op: 12 aug 2017, 00:43
Type: Overig R-serie
Bijz: R1100R
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Nijmegen

Re: abspomp vastlopen

Ongelezen bericht door reneroos » 01 mei 2018, 22:05

zat wel remvloeistof bij remlichtschakelaar voor rem die heb ik net even goed schoongemaakt morgen rij ik even om te kijken

Isaac
Berichten: 339
Lid geworden op: 14 mar 2014, 16:40
Type: R1100RT
Land: NL
Woonplaats of omgeving: Maassluis

Re: abspomp vastlopen

Ongelezen bericht door Isaac » 02 mei 2018, 07:28

Isaac schreef:
01 mei 2018, 17:05
Als je gaat rijden hoor je dan de ABS bijkomen om de test uit te voeren of blijft het stil?
Op deze vraag heb ik nog steeds geen antwoord gehad.
reneroos schreef:
01 mei 2018, 22:05
zat wel remvloeistof bij remlichtschakelaar voor rem die heb ik net even goed schoongemaakt morgen rij ik even om te kijken
Al zou je de remlichtschakelaar onder water zetten dan heeft dat nog steeds niets met de ABS te maken. Je hebt een ABS 2.
reneroos schreef:
01 mei 2018, 19:37
Kom draaiend uit andere 1100
Volgens mij is het begonnen na het wisselen van de olie.
reneroos schreef:
26 apr 2018, 09:06
ik heb systeem ververst eerst bleef pomp constant lopen na zacht tikje op relais gedeelte stopte de pomp maar nu doet niks meer , had er nog veel lucht inzitten kan zijn dat pomp vast loopt hierdoor ?
Als je de eerste keer niet goed de olie ververst zou je het dan nu met de andere unit wel goed gaan met de olie?
Ik denk dat daar ergens je fout zit en die heb je dan 2 keer gemaakt.
Probeer nu eerst eens alle tips / vragen te beantwoorden. Je vervangt dingen, probeert zelf dingen uit die er niets mee te maken hebben en maakt het waarschijnlijk alleen maar erger dan dat het was.

reneroos
Berichten: 41
Lid geworden op: 12 aug 2017, 00:43
Type: Overig R-serie
Bijz: R1100R
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Nijmegen

Re: abspomp vastlopen

Ongelezen bericht door reneroos » 02 mei 2018, 07:52

wat gedaan heb rvs leidingen gemonteerd met vacuum olie erdoor heen gezogen en eerst abs unit ontlucht toen en toen de remmen voor en achter de eerste keer bleef abs daarna constant lopen toen op advies tip met hand unit gegeven omdat tip kreeg dat relais bleef hangen daarna stopte hij en bleef storing geven. met andere unit na montage gebeurde er niets.

Isaac
Berichten: 339
Lid geworden op: 14 mar 2014, 16:40
Type: R1100RT
Land: NL
Woonplaats of omgeving: Maassluis

Re: abspomp vastlopen

Ongelezen bericht door Isaac » 02 mei 2018, 16:02

Dan de nog steeds open staande vragen van mij;

De reset is goed uitgevoerd? Beide lampjes op je dashboard branden tegelijk.

Als je weg rijdt hoor je dan wat bijkomen (de bekende klak-klak) of blijft het dan stil?

Zonder het antwoord kan ik je gewoon niet verder adviseren. Het antwoord bepaald namelijk welke kant we op moeten om de storing te lokaliseren en indien mogelijk te verhelpen.

De voorrem, omdat het olie reservoir hoger zit dan de ABS unit, is de kamer op de ABS goed te ontluchten.
Voor de achterrem moet je wat druk op het systeem zetten om deze te ontluchten op de ABS.
De test trekt (in de ABS) een stift naar beneden en als deze, door een luchtbel, te ver door schiet gaat de ABS in de fout.
Vandaar dat even belangrijk is een antwoord te geven op de twee vragen.

reneroos
Berichten: 41
Lid geworden op: 12 aug 2017, 00:43
Type: Overig R-serie
Bijz: R1100R
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Nijmegen

Re: abspomp vastlopen

Ongelezen bericht door reneroos » 02 mei 2018, 17:03

Allereerst dank voor je hulp ik rij straks nog eerst rondje en laat weten kan nu de niks

reneroos
Berichten: 41
Lid geworden op: 12 aug 2017, 00:43
Type: Overig R-serie
Bijz: R1100R
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Nijmegen

Re: abspomp vastlopen

Ongelezen bericht door reneroos » 06 mei 2018, 13:13

Ik gereden en toen nog geprobeerd te reseten maar dat doet hij niet.

reneroos
Berichten: 41
Lid geworden op: 12 aug 2017, 00:43
Type: Overig R-serie
Bijz: R1100R
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Nijmegen

Re: abspomp vastlopen

Ongelezen bericht door reneroos » 06 mei 2018, 13:24

Gereden geen zelf test en wil niet resetten

Isaac
Berichten: 339
Lid geworden op: 14 mar 2014, 16:40
Type: R1100RT
Land: NL
Woonplaats of omgeving: Maassluis

Re: abspomp vastlopen

Ongelezen bericht door Isaac » 06 mei 2018, 13:50

De reset, staat eerder al omschreven hoe te doen, kan je nooit uitvoeren tijdens het rijden.
Zolang er geen reset is uitgevoerd zal de test ook ontbreken.
Lees even goed hoe je moet resetten en kijk ook eens bij het vorige onderwerp bij de ABS storingen.
Daar was er ook een die een defecte resetschakelaar had. Heeft hier in dit onderwerp ook als zodanig al aangegeven.

Na een reset en een nieuwe test kan je pas de conclusie trekken wat er mogelijk aan de hand is.

reneroos
Berichten: 41
Lid geworden op: 12 aug 2017, 00:43
Type: Overig R-serie
Bijz: R1100R
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Nijmegen

Re: abspomp vastlopen

Ongelezen bericht door reneroos » 06 mei 2018, 15:50

Ik heb zo n kastje gekocht en alles stipt opgevolgd
Helaas foto uploaden lukt niet

Isaac
Berichten: 339
Lid geworden op: 14 mar 2014, 16:40
Type: R1100RT
Land: NL
Woonplaats of omgeving: Maassluis

Re: abspomp vastlopen

Ongelezen bericht door Isaac » 06 mei 2018, 18:44

maRTin schreef:
01 mei 2018, 20:10
in het gekste geval kan de ABS schakelaar defect zijn !

had ik ook, de contacten geoxideerd en dan gaat reseten dus ook niet!

maRTin
Lees zijn oplossingen eens door. Daar staat ook omschreven hoe je de schakelaar kunt testen.
Dan kan je wel het meest luxueuze kastje hebben aangeschaft maar die schakelaar moet dan wel werken.

reneroos
Berichten: 41
Lid geworden op: 12 aug 2017, 00:43
Type: Overig R-serie
Bijz: R1100R
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Nijmegen

Re: abspomp vastlopen

Ongelezen bericht door reneroos » 07 mei 2018, 21:56

Schakelaar werkt.
Kan je iets meten zoals sensoren ed. Of spanning naar de abs ?
Of is dat groot bmw geheim?

Isaac
Berichten: 339
Lid geworden op: 14 mar 2014, 16:40
Type: R1100RT
Land: NL
Woonplaats of omgeving: Maassluis

Re: abspomp vastlopen

Ongelezen bericht door Isaac » 07 mei 2018, 22:26

Als je niet kan resetten dan werkt er iets niet (de schakelaar) of je doet het niet goed.
Heeft het dan zin om ergens anders naar te gaan kijken? Dat denk ik niet.
Zolang er niet gereset kan worden heeft verder zoeken totaal geen zin.
Het lijk mij het verstandigste om er iemand (een goede motor zaak) die wel weet hoe te resetten.
Dit wordt een eindeloze discussie die tot op heden niet loopt omdat er steeds andere dingen verzonnen worden die nutteloos zijn.
Gewoon eerst de reset procedure doorlopen en na (laten) kijken voordat we verder gaan en kunnen.

reneroos
Berichten: 41
Lid geworden op: 12 aug 2017, 00:43
Type: Overig R-serie
Bijz: R1100R
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Nijmegen

Re: abspomp vastlopen

Ongelezen bericht door reneroos » 07 mei 2018, 22:39

aller eerst bedankt voor jou advies.
Ik verzin niet en ben gewoon aan het zoeken na 40 jaar met motoren bezig te zijn wil ik het oplossen, en daar om zit ik te zoeken.

en opmerkingen als verzinnen ed horen niet bij mij

Gebruikersavatar
EileRT
Moderator
Moderator
Berichten: 2399
Lid geworden op: 11 feb 2012, 12:06
Type: R1100RT
Bijz: ZTechnikVStream-HyperPro-StebelNautilus-Zumo550
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Drachten

Re: abspomp vastlopen

Ongelezen bericht door EileRT » 08 mei 2018, 00:08

Ik volg dit draadje met meer dan gewone belangstelling. Isaac probeert stap voor stap reneroos te helpen met het oplossen van de storing aan het ABS van zijn motor. Hij geeft duidelijk aan dat eerst de reset procedure moet worden uitgevoerd om vervolgens over te gaan naar andere oplossingsgerichte handelingen.

Kijk, we hebben een forum en daar worden vooral woorden geschreven. Woorden kunnen soms verkeerd geinterpreteerd oftewel begrepen worden. Het is overduidelijk dat Isaac probeert reneroos te helpen. Ik hoop dat topicstarter reneroos, dat begrijpt. Laten we vooral vanuit die positiviteit elkaar benaderen.

[groet]

Eilert
Moderator
Met vriendelijke motorgroet,
Eilert


Draag je het RT Forum een warm hart toe? Word dan nu Goldmember >>
Afbeelding

Bens
Berichten: 12
Lid geworden op: 08 jul 2017, 09:39
Type: R1100RT
Bijz: Gs inlaat, verkorte paralever
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Wognum

Re: abspomp vastlopen

Ongelezen bericht door Bens » 08 mei 2018, 21:15

Ook ik lees dit draadje door en heb bewondering voor Isaac zijn geduld en behulpzaamheid, hulde.
Op dit moment zou ik zeggen stoppen met deze man (zag in een ander draadje dat hij het opnieuw probeerde met een soortgelijke vraag.)
De oplossing is meestal simpel, maar wij denken te moeilijk en daarom is de oplossing vaak ver te zoeken. Isaac zijn aanpak is de juiste.

Gebruikersavatar
EileRT
Moderator
Moderator
Berichten: 2399
Lid geworden op: 11 feb 2012, 12:06
Type: R1100RT
Bijz: ZTechnikVStream-HyperPro-StebelNautilus-Zumo550
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Drachten

Re: abspomp vastlopen

Ongelezen bericht door EileRT » 09 mei 2018, 09:27

Laten we topicstarter reneroos vanaf nu de gelegenheid geven om de reset procedure te vervolgen en wellicht kan hij het topic nog eens goed door te lezen. Uiteindelijk zou het mooi zijn als hij weer probleemloos met een goed werkende ABS op zijn motor met plezier verder kan rijden.

Mocht het na de reset niet lukken, dan kunnen er zoals gezegd andere stappen gevolgd worden om te komen tot een mogelijke oplossing.

Bovenstaand hoop ik voor hem van harte!

[groet]

Eilert
Moderator
Bens schreef:
08 mei 2018, 21:15
Ook ik lees dit draadje door en heb bewondering voor Isaac zijn geduld en behulpzaamheid, hulde.
Op dit moment zou ik zeggen stoppen met deze man (zag in een ander draadje dat hij het opnieuw probeerde met een soortgelijke vraag.)
De oplossing is meestal simpel, maar wij denken te moeilijk en daarom is de oplossing vaak ver te zoeken. Isaac zijn aanpak is de juiste.
Met vriendelijke motorgroet,
Eilert


Draag je het RT Forum een warm hart toe? Word dan nu Goldmember >>
Afbeelding

reneroos
Berichten: 41
Lid geworden op: 12 aug 2017, 00:43
Type: Overig R-serie
Bijz: R1100R
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Nijmegen

Re: abspomp vastlopen

Ongelezen bericht door reneroos » 09 mei 2018, 10:39

ik ben gisteravond nog even bezig geweest de abs schakelaar doet soms wel soms niet ik ben bang dat ik toch hier wat moet dus ga ik morgen maar eens uit elkaar halen. Zag dat ze hier en daar aangeboden worden maar eerst kijken wat er aan de hand is . Moet wel hele spul er afhalen anders kan ik er niet bij 8)_

Nogmaals bedankt voor het advies.

Gebruikersavatar
maRTin
2018
2018
Berichten: 195
Lid geworden op: 18 apr 2008, 21:19
Type: R1100RT
Bijz: gewoon de beste RT !
Land: NL
Woonplaats of omgeving: Dordrecht
Locatie: Dordrecht

Re: abspomp vastlopen

Ongelezen bericht door maRTin » 09 mei 2018, 21:50

idd het hele dashboard eraf halen,is de blauwe stekker moet je hebben

pas op met het uit elkaar halen, springt een veertje uit!

bij mij waren de contacten geoxideerd

voor die paar euro heb ik een andere besteld, uit de K serie zijn hetzelfde

zowiezo ben je nu bij het ressetten probleem !

succes

maRTin

reneroos
Berichten: 41
Lid geworden op: 12 aug 2017, 00:43
Type: Overig R-serie
Bijz: R1100R
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Nijmegen

Re: abspomp vastlopen

Ongelezen bericht door reneroos » 09 mei 2018, 23:53

dat ga ik doen gelijk vervangen anders blijf ik aan kleugelen

Gebruikersavatar
maRTin
2018
2018
Berichten: 195
Lid geworden op: 18 apr 2008, 21:19
Type: R1100RT
Bijz: gewoon de beste RT !
Land: NL
Woonplaats of omgeving: Dordrecht
Locatie: Dordrecht

Re: abspomp vastlopen

Ongelezen bericht door maRTin » 28 mei 2018, 21:15

Ben eigenlijk wel benieuwd hoe het afgelopen is ????????

maRTin

reneroos
Berichten: 41
Lid geworden op: 12 aug 2017, 00:43
Type: Overig R-serie
Bijz: R1100R
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Nijmegen

Re: abspomp vastlopen

Ongelezen bericht door reneroos » 29 mei 2018, 22:24

ik heb schakelaar vervangen en de storing blijft en wil niet resetten en motorzaken hebben geen tijd dus rij ik maar even met de storing helaas

Isaac
Berichten: 339
Lid geworden op: 14 mar 2014, 16:40
Type: R1100RT
Land: NL
Woonplaats of omgeving: Maassluis

Re: abspomp vastlopen

Ongelezen bericht door Isaac » 30 mei 2018, 07:16

Als je nu start dan heb je dus dat beide lampjes om en om knipperen.
Als je dan op de nieuwe schakelaar drukt wat gebeurd er dan?
Stopt het knipperen of gebeurd er dan al niets?

reneroos
Berichten: 41
Lid geworden op: 12 aug 2017, 00:43
Type: Overig R-serie
Bijz: R1100R
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Nijmegen

Re: abspomp vastlopen

Ongelezen bericht door reneroos » 30 mei 2018, 19:03

Als start gaan ze om en om knipperen en indruk gaat de linkse branden

Isaac
Berichten: 339
Lid geworden op: 14 mar 2014, 16:40
Type: R1100RT
Land: NL
Woonplaats of omgeving: Maassluis

Re: abspomp vastlopen

Ongelezen bericht door Isaac » 30 mei 2018, 20:30

Dan werkt je schakelaar in ieder geval goed.
Dan denk ik dat je toch met het resetten nog iets fout doet.

De middelste pen van de 3-polige plug met een draadje verbinden met massa en vast laten zitten.
Ook nu gaan bij het opstarten beide lampjes van de ABS om en om knipperen.
Dan de schakelaar zonder los te laten 8 seconden vast houden.
Daarna zouden beide lampjes constant moeten branden.

Als je per ongeluk eerst kort de schakelaar aan hebt getikt dan werkt het resetten op dat moment niet meer.
Dan kontakt weer uit en opnieuw de reset uitvoeren. De reset kan je dus uitsluitend uitvoeren als;
de middelste pen aan massa ligt en beide lampjes om en om knipperen voordat je de ABS schakelaar 8 seconden in drukt.

Sterkte.

reneroos
Berichten: 41
Lid geworden op: 12 aug 2017, 00:43
Type: Overig R-serie
Bijz: R1100R
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Nijmegen

Re: abspomp vastlopen

Ongelezen bericht door reneroos » 05 jun 2018, 10:01

gedaan zoals omschreven gaan de twee lampjes gelijk branden daarna gereden nadat ik contact afgezet heb en gestart bij weg rijden hoor ik de zelf test niet en gaat over in storing.

Isaac
Berichten: 339
Lid geworden op: 14 mar 2014, 16:40
Type: R1100RT
Land: NL
Woonplaats of omgeving: Maassluis

Re: abspomp vastlopen

Ongelezen bericht door Isaac » 05 jun 2018, 13:14

Dan werkt het resetten eindelijk wel. Als de test niet hoorbaar is kan het nog 3 dingen zijn. De elektromotor van de ABS werkt niet (koolborstels), het relais wat de motor aanstuurt werkt niet of de sturing naar het relais werkt niet.
Je had de unit gewisseld. Is het kleine pluggetje wat zich achter het kapje bevind op de ABS elektromotor wel goed er in gedaan?
De dikke draden kan je namelijk niet anders aansluiten omdat de kabelschoentjes verschillend van diameter zijn dus dat valt af.
We zijn in ieder geval een stapje verder.

reneroos
Berichten: 41
Lid geworden op: 12 aug 2017, 00:43
Type: Overig R-serie
Bijz: R1100R
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Nijmegen

Re: abspomp vastlopen

Ongelezen bericht door reneroos » 05 jun 2018, 23:49

Zal eerst kabeltje controleren en relais van andere unit er is inzetten .

Isaac
Berichten: 339
Lid geworden op: 14 mar 2014, 16:40
Type: R1100RT
Land: NL
Woonplaats of omgeving: Maassluis

Re: abspomp vastlopen

Ongelezen bericht door Isaac » 06 jun 2018, 07:16

Ik zoek even op hoe je het relais en de elektromotor eenvoudig kan testen. Wel moet je dan bij de aansluitingen kunnen komen. De tupperware moet er af en de tank hoef je alleen maar op te tillen. Je kan namelijk als je dat kleine pluggetje er uit haalt met een draadje het relais aansturen. Maar ik moet even kijken welke pen je moet hebben. Als je de verkeerde aantikt dan smelt de draad vast dus niets zelf nog proberen.
Hierna weet je precies wat er niet werkt. Kom ik vanmiddag op terug.

Isaac
Berichten: 339
Lid geworden op: 14 mar 2014, 16:40
Type: R1100RT
Land: NL
Woonplaats of omgeving: Maassluis

Re: abspomp vastlopen

Ongelezen bericht door Isaac » 06 jun 2018, 15:06

Als je het schuifdekseltje van de ABS unit omhoog geschoven hebt dan zit links de bruine en daaronder een zwarte dikke draad wat de massa aansluiting is.
Aan de rechterkant zit de rode 12 volt aansluiting die direkt via de dynamo op de accu zit aangesloten. Hier zit dus GEEN zekering tussen dus een gevaarlijke draad.
Het pluggetje wat je moet bekijken zit tussen deze 2 draden ingeplugd. Eerst voorzichtig kijken of deze goed zit (voordat je per ongeluk de klacht weg haalt en dat dan niet weet). Als deze goed zat dan die plu los nemen.
Je ziet dan 2 pennen waar de stekker op zat.
Met een draadje kan je dan de dikke rode draad (let op is 12 volt ongezekerd) met de rechter pen doorverbinden.
Dan stuur je het relais aan die je zou moeten horen klikken.
Als het relais ook de motor aan stuurt dan heb je zowel het relais als de elektromotor getest. Omdat de motor vrij veel stroom trekt de draaitijd kort houden (5 seconden). Dan zou de fout in het pluggetje kunnen zitten of anders de print van de ABS.
Alleen relais hoorbaar dan is de motor stuk.
Geen klik te horen dan relais stuk.

Geen andere aansluitingen aantikken met je draadje en uitkijken dat de andere zijde niet per ongeluk tegen de massa aan valt. Het draadje is gelijk een zeer heet verwarmingselement.
Je hoeft de motor niet te starten of het kontakt aan te zetten. Deze test loopt buiten alles om.

reneroos
Berichten: 41
Lid geworden op: 12 aug 2017, 00:43
Type: Overig R-serie
Bijz: R1100R
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Nijmegen

Re: abspomp vastlopen

Ongelezen bericht door reneroos » 06 jun 2018, 23:18

Ga morgen proberen bedankt

Gebruikersavatar
maRTin
2018
2018
Berichten: 195
Lid geworden op: 18 apr 2008, 21:19
Type: R1100RT
Bijz: gewoon de beste RT !
Land: NL
Woonplaats of omgeving: Dordrecht
Locatie: Dordrecht

Re: abspomp vastlopen

Ongelezen bericht door maRTin » 07 jun 2018, 23:37

Dat kastje wat je hebt aangeschaft is leuk om de storing uitlezen

ik had ook ook zelfde probleem als jij maar bij lukte het ook niet met dat ding te resetten,
gewoon doen zoals isaac het aangeeft massa op middelste pin en die abs schakelaar enz
toen lukte het bij mij wel !

dus even dat kastje vergeten !

vrgr maRTin

reneroos
Berichten: 41
Lid geworden op: 12 aug 2017, 00:43
Type: Overig R-serie
Bijz: R1100R
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Nijmegen

Re: abspomp vastlopen

Ongelezen bericht door reneroos » 12 jun 2018, 00:01

Ga het morgen na kijken kwam er niet van

reneroos
Berichten: 41
Lid geworden op: 12 aug 2017, 00:43
Type: Overig R-serie
Bijz: R1100R
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Nijmegen

Re: abspomp vastlopen

Ongelezen bericht door reneroos » 23 jun 2018, 22:04

ik heb geprobeerd bet draadje het motortje draai je hoort geen klik of was dan ook maar motor draait wel
dus relais kapot ? kan je zo n relais ook gewoon kopen , vind bij bmw erg duur

Isaac
Berichten: 339
Lid geworden op: 14 mar 2014, 16:40
Type: R1100RT
Land: NL
Woonplaats of omgeving: Maassluis

Re: abspomp vastlopen

Ongelezen bericht door Isaac » 23 jun 2018, 22:45

Als je de rechter aansluiting aan tikt met het draadje en de motor gaat draaien dan werkt het relais ook.
Middels een kontakt van het relais wordt de motor aangestuurd.
De klik (is slechts een zacht klikje) valt weg door het motor geluid.
Nu is zeker dat het relais dus goed is. De elektromotor werkt.
Wat dan ontbreekt is de sturing naar het relais.
Had je gekeken of het pluggetje goed gemonteerd zat voordat je deze hebt losgemaakt?
Als de plug goed zat dan kan het nog slechts 3 dingen zijn. Een slecht kontakt in de plug naar de elektronica. Dat is dus de grote langwerpige plug.
Een draadbreuk (kan ontstaan zijn na het lostrekken van de pluggen bij de eerdere uitwisseling ABS) nabij 1 van de pluggen.
Of de elektronica zelf. Dit laatste zou mij verwonderen omdat je aan geeft de unit gewisseld te hebben.
Ik moet even nazien welke pen je kan testen (ik dacht pen 19) om dezelfde test te doen maar dan vanaf de grote plug.
Je zou de pennen van deze plug alvast kunnen bekijken of er toevallig geen pennetje naar binnen is geschoten tijdens de wisseling.
Nog niets testen want bij een verkeerde handeling kan je schade maken aan de unit.
Zoek ik morgen op.

Plaats reactie

Terug naar “Over: Remmen - ABS (perikelen)”