Pagina 1 van 1

V-steam ruit

Geplaatst: 13 mei 2018, 17:13
door Lumière
Wie heeft er ervaring met een v-stream ruit?
Ik rij op een R1200RT waar een verhoogde ruit opzit, maar vindt dat ik last heb van turbulentie op mijn armen.
Is een v-stream ruit breder? en heb je daardoor minder last.
Mijn lengte is 1.78 m. dus de ruit hoeft niet hoger.

Groet,
Hans

Re: V-steam ruit

Geplaatst: 13 mei 2018, 18:58
door PorcupineTree
Ik ben ongeveer even lang, en heb ook die VStream gemonteerd. Vorige zomer heb ik, om te proberen, de originele ruit weer eens gebruikt, maar dat was geen succes. Snel de VStream weer erop gezet. Ik heb minder wind op mijn armen en op mijn helm. Ben er zeer content mee.
Heel soms geeft de VStream een fluittoon bij 130 km/h. Dat is niet storend, en het gebeurt ook zeker niet altijd. Ik denk dat het van de windrichting afhangt.

Re: V-steam ruit

Geplaatst: 13 mei 2018, 22:10
door RT243
Heb ervaring met beide v streams. Zware ruiten die veel wind vangen en veel druk zetten op de houders. Hielden de wind redelijk weg, maar voor de afmetingen van de ruit viel mij het rendement tegen. Daarnaast de Nedplex, Wunderlich en Cee baileys gehad. De laatste twee gaven het minste druk op de bovenarmen. DE Nedplex was ook goed, maar de knik in de ruit kan lastig zijn, zeker in het donker kan hij door lichtinval vertekenen.
Vergeleken met de r1100rt’s die ik heb gehad vind ik de windbescherming sowieso tegenvallen evenals het verkrijgen van de juiste zitpositie.
Op dit moment heb ik de Wunderlich ruit en de Wunderlich flapjes op de spiegels. Met Voetsteunverlagers en Stuurverhogers heb ik nu een redelijke positie gevonden. Heb al een en ander gelezen over de k1600gt, maar ook daar is windbescherming een dingetje.

Re: V-steam ruit

Geplaatst: 14 mei 2018, 19:57
door PorcupineTree
Het oppervlak van de ruit vangt inderdaad erg veel druk. Ik heb zelf de ruitbeugels moeten vervangen door gefreesde exemplaren. Kan toeval zijn. Hinderlijke lichtinval heb ik nooit last van. Ik kijk sowieso over de ruit heen, en nooit erdoor.
Groeten,