Pagina 1 van 1

R1200 LC: Starten jazeker, maar .........

Geplaatst: 16 sep 2020, 19:53
door Baird
Mijn R1200 GS LC 2015 heeft een wat apart start gedrag: Vaak als ik de startknop bedien gaat de krukas een keer rond en de motor slaat niet aan. Als ik een paar seconden later de tweede keer de startknop bedien slaat hij altijd zeer vlot aan.

Sinds kort heb ik een AliExpress digitaal spanningsmetertje op het stopcontactje zitten en die zie ik wel eens op 6 Volt staan tijdens het starten, tijdens het rijden staat hij op 14,2 Volt.

Gezien de startmotor de tweede keer vlot ronddraait en de motor zeer snel aanslaat weet ik niet waar het probleem gezocht moet worden.

Roept u maar _001........

Re: R1200 LC: Starten jazeker, maar .........

Geplaatst: 16 sep 2020, 20:24
door beckysmile
Bert,

ik heb precies hetzelfde met mijn GS LC, gisteren bij de dealer (RH, Euskirchen) geweest voor de 40k beurt en daarnaar gevraagd, was vrij normaal.
Accu-criterium was voor hem dat je 5 keer achter elkaar kunt starten en weer uitzetten, dan is nog niets aan de hand, lukt dat niet meer, dan wordt het tijd voor een nieuwe accu. Het genoemde verschijnsel gaat daardoor echter niet verdwijnen.
De motor is overigens 3 jaar oud, accu volgens hem in gevarenzone voor komende winter.
Je kunt je display trouwens ook op voltage zetten tijdens het starten, geen idee overigens wat die dan gaat aangeven, zelf ook nog nooit gedaan.

Groet, Aad

Re: R1200 LC: Starten jazeker, maar .........

Geplaatst: 16 sep 2020, 20:38
door Baird
beckysmile schreef:
16 sep 2020, 20:24
knip

Je kunt je display trouwens ook op voltage zetten tijdens het starten, geen idee overigens wat die dan gaat aangeven, zelf ook nog nooit gedaan.

Groet, Aad
:O Waar staat dat, ben dat onder settings nog niet tegen gekomen in de software .....

Re: R1200 LC: Starten jazeker, maar .........

Geplaatst: 16 sep 2020, 21:00
door beckysmile
Zit bij mij in de roulatiecyclus onder de info knop, en verschijnt dan in de onderste regel van het display, is een 2017 versie.
3 oktober kun je zelf checken.

Groet, Aad

Re: R1200 LC: Starten jazeker, maar .........

Geplaatst: 16 sep 2020, 22:39
door Baird
beckysmile schreef:
16 sep 2020, 21:00
Zit bij mij in de roulatiecyclus onder de info knop, en verschijnt dan in de onderste regel van het display, is een 2017 versie.
3 oktober kun je zelf checken.

Groet, Aad
Ok, TFT scherm of ronde klokken?

Re: R1200 LC: Starten jazeker, maar .........

Geplaatst: 17 sep 2020, 15:04
door beckysmile
bmwgs-1.jpg

Re: R1200 LC: Starten jazeker, maar .........

Geplaatst: 17 sep 2020, 23:08
door Baird
Gevonden!

Na een paar minuutjes RTFM, het nodige drukken op knoppen heb ik nu ook boordspanning in beeld en nog een paar aardige waarden die je onderweg wel eens wilt zien _004

Morgen starten en dan gaan we het zien!

Re: R1200 LC: Starten jazeker, maar .........

Geplaatst: 20 sep 2020, 13:58
door Baird
Heb in het dashboard nog meer aanpassingen gedaan, automatische dagteller, External Temp boven in beeld, etc, lekker finetunen :D

Het voltage zie je zakken tijdens het starten, maar dat gaat zo snel dat de digitale aanduiding net echt afleesbaar meer is.....

Je opmerking dat er meerderen zijn die dit startgedrag hebben stelt me gerust, hij start uiteindelijk altijd en daar gaat het om.

Re: R1200 LC: Starten jazeker, maar .........

Geplaatst: 21 sep 2020, 08:20
door beckysmile
Ik heb bovenin gekozen voor alleen maar snelheid en restkilometers, en de rest (nog maar 13 waardes over) onderin.
Inderdaad ook na RTFM en veel knoppen drukken.

Gelukkig waren ze bij de dealer zo vriendelijk om het dashboard (per ongeluk) even te resetten, maar dat ook braaf even te melden.
Thuis gekomen dus maar weer RTFM en veel knoppen drukken, maar het is weer zoals ik het graag heb.

Ik ben intussen bijna specialist dashboard instellen :D

Nu nog zien dat ik Sena en Cardo gekoppeld krijg, heel veel RTFN gedaan, veel knoppen drukken, meer RTFM, meer knoppen drukken, mailen met Sena en Cardo, nog meer knoppen drukken, en zie daar, geen verbinding :evil:
Er is nog een laatste omweg mogelijk, een van beide als telefoon aanmelden, maar dan ben ik de verbinding met de telefoon, die ook als navi functioneert, kwijt, want 2 telefoons is teveel gevraagd.

Tot over 2 weken in Breda.

Groet, Aad

Re: R1200 LC: Starten jazeker, maar .........

Geplaatst: 21 sep 2020, 21:00
door Baird
beckysmile schreef:
21 sep 2020, 08:20
Ik heb bovenin gekozen voor alleen maar snelheid en restkilometers,

knip

Nu nog zien dat ik Sena en Cardo gekoppeld krijg, heel veel RTFN gedaan, veel knoppen drukken, meer RTFM, meer knoppen drukken, mailen met Sena en Cardo, nog meer knoppen drukken, en zie daar, geen verbinding :evil:
Ik had ook de snelheid er bij staan maar die week zo veel af t.o.v. de GPS dat ik die maar weer weggehaald heb ......

Het blijft tobben met dat BT gedoe, 3 weken met HansD in Noorwegen kunnen praten en nu lukt het niet meer om verbinding te krijgen ( of hij is mijn geouwh%^& zat, kan ook), zelfde helmen, zelfde sets etc. _001

Re: R1200 LC: Starten jazeker, maar .........

Geplaatst: 22 sep 2020, 21:40
door HansD
BT-probleem, geen BS-probleem :$