BMWerkplaats - specialist in BMW Boxermotoren
Motorhuis Zwolle

 

Ottenhoff Motoren - Badhoevedorp

 

Motor Service Amersfoort - Ede

 
Mordamus - webhosting - emailhosting - domeinnamen
Onderdeel Quispel Motoren - Deurne

 
Mordamus - webhosting - emailhosting - domeinnamen
QCMotortechniek - Almere

 

Boek uw reis via het forum

 

Wat is er te doen?

 

Accu's. toebehoren, energiesystemen
 

Het BMW RT Forum steunt al 6 jaar de CliniClowns

geen spanning op contactdoos dashboard R1100rt

betreffende het elektrische gedeelte van je RT

Moderators: JOS WRSM, EileRT

Gesloten
Gebruikersavatar
reneRT
Berichten: 49
Lid geworden op: 14 mar 2018, 21:01
Type: R1100RT
Bijz: Groen
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Rijswijk

geen spanning op contactdoos dashboard R1100rt

Ongelezen bericht door reneRT » 14 apr 2018, 10:15

Hallo,
Ik heb geen spanning op de 12v contactdoos in het dashboard van mijn R1100RT.
Ik heb de zekering nagekeken en die lijkt goed te zijn.

Hoe kan ik het systematisch aanpakken om te ontdekken waar het probleem zit?

De bedoeling is uiteindelijk stroom voor mijn telefoon / navigatie.
Gr,
René

Isaac
Berichten: 407
Lid geworden op: 14 mar 2014, 16:40
Type: R1100RT
Land: NL
Woonplaats of omgeving: Maassluis

Re: geen spanning op contactdoos dashboard R1100rt

Ongelezen bericht door Isaac » 14 apr 2018, 10:47

Een defecte zekering is niet altijd te zien. Om te weten waar het zit is mijn vraag; werkt je ruit nog?
Als deze werkt is namelijk je zekering goed en zal je het in de aansluiting achter de contactdoos moeten zoeken.
Als deze niet werkt dan zou ik toch de zekering (F3 = 15A) vervangen door een andere.
Als beide niet helpen dan heb je vermoedelijk een draadbreuk tussen zekering en voorzijde kuip.

Gebruikersavatar
reneRT
Berichten: 49
Lid geworden op: 14 mar 2018, 21:01
Type: R1100RT
Bijz: Groen
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Rijswijk

Re: geen spanning op contactdoos dashboard R1100rt

Ongelezen bericht door reneRT » 14 apr 2018, 10:50

Isaac schreef:
14 apr 2018, 10:47
Een defecte zekering is niet altijd te zien. Om te weten waar het zit is mijn vraag; werkt je ruit nog?
Ruit werkt nog.
Alvast bedankt voor je reactie
Gr,
René

Gebruikersavatar
reneRT
Berichten: 49
Lid geworden op: 14 mar 2018, 21:01
Type: R1100RT
Bijz: Groen
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Rijswijk

Re: geen spanning op contactdoos dashboard R1100rt

Ongelezen bericht door reneRT » 14 apr 2018, 10:57

Kun je de contactdoos demonteren zonder demontage van het dashboard ?
Gr,
René

Isaac
Berichten: 407
Lid geworden op: 14 mar 2014, 16:40
Type: R1100RT
Land: NL
Woonplaats of omgeving: Maassluis

Re: geen spanning op contactdoos dashboard R1100rt

Ongelezen bericht door Isaac » 14 apr 2018, 11:30

Zover ik weet kan je het dashboard loshalen zonder de tupperware te hoeven demonteren.
Dan kan je alles naar voren halen en middels pluggen los nemen.
Het knooppunt, de splitsing van de draden, zit tegen de voorvork aan.
Daar zal het hopelijk niet zitten want dan mag je alles afbouwen.
Ik verwacht, omdat het een plug is met een borging, dat deze gewoon niet goed vast heeft gezeten en los getrild is.
Je ruit zal er wel af moeten omdat je anders niet bij de schroeven kan komen die wel zichtbaar zijn maar dan niet bereikbaar.

Isaac
Berichten: 407
Lid geworden op: 14 mar 2014, 16:40
Type: R1100RT
Land: NL
Woonplaats of omgeving: Maassluis

Re: geen spanning op contactdoos dashboard R1100rt

Ongelezen bericht door Isaac » 14 apr 2018, 11:35

Ik weet niet of je een radio er in heb zitten maar de vaste spanning is de zelfde zekering als de ruit en de contactdoos.
Als de zenders uit het geheugen vallen na stilstand dan zal je richting knooppunt moeten.
Bij geen radio kan je natuurlijk op de plug kijken (meten) of daar wel de spanning aanwezig is.

Gebruikersavatar
reneRT
Berichten: 49
Lid geworden op: 14 mar 2018, 21:01
Type: R1100RT
Bijz: Groen
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Rijswijk

Re: geen spanning op contactdoos dashboard R1100rt

Ongelezen bericht door reneRT » 14 apr 2018, 11:43

Isaac schreef:
14 apr 2018, 11:35
Bij geen radio kan je natuurlijk op de plug kijken (meten) of daar wel de spanning aanwezig is.
Ik heb geen radio. Is een plug voor de radio altijd aanwezig?
Gr,
René

Isaac
Berichten: 407
Lid geworden op: 14 mar 2014, 16:40
Type: R1100RT
Land: NL
Woonplaats of omgeving: Maassluis

Re: geen spanning op contactdoos dashboard R1100rt

Ongelezen bericht door Isaac » 14 apr 2018, 13:06

Ik dacht dat een radio plug er altijd zat. Dat zou een plug met 4 draden of 2 pluggen met ieders 2 draden moeten zijn.
Zit vaak in het kastje of anders er vlak bij.
Maar ik zou, als de contactstop altijd gewerkt heeft, met je dashboard beginnen.

Als je ooit de linker zijkant er af hebt kan je altijd nog even kijken naar de radioaansluiting.
Ik heb daar een dubbele auto contactstop op gemonteerd en gebruik mijn geschakelde draad voor mijn audio versterker.
Die versterker gebruik ik om mijn navigatie over de speakers te horen. Blijft mijn communicatie vrij voor andere apparaten.

Gebruikersavatar
reneRT
Berichten: 49
Lid geworden op: 14 mar 2018, 21:01
Type: R1100RT
Bijz: Groen
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Rijswijk

Re: geen spanning op contactdoos dashboard R1100rt

Ongelezen bericht door reneRT » 18 mei 2018, 19:46

Opgelost: Dasboard losgemaakt. De aansluiting / steker was aan de achterkant van de contactdoos / bmwstekker losgeschoten.
Gr,
René

Isaac
Berichten: 407
Lid geworden op: 14 mar 2014, 16:40
Type: R1100RT
Land: NL
Woonplaats of omgeving: Maassluis

Re: geen spanning op contactdoos dashboard R1100rt

Ongelezen bericht door Isaac » 18 mei 2018, 20:41

Fijn dat het weer gelukt is. Vermoedelijk heeft de plug er niet goed op gezeten want deze heeft een vergrendeling die vast klikt.
Heb je nog gekeken naar de plug die voor de radio bedoeld is of die er zit? Of heb je de linkerzijde niet los gehad?

Gebruikersavatar
reneRT
Berichten: 49
Lid geworden op: 14 mar 2018, 21:01
Type: R1100RT
Bijz: Groen
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Rijswijk

Re: geen spanning op contactdoos dashboard R1100rt

Ongelezen bericht door reneRT » 18 mei 2018, 21:21

Isaac schreef:
18 mei 2018, 20:41
Heb je nog gekeken naar de plug die voor de radio bedoeld is of die er zit? Of heb je de linkerzijde niet los gehad?
Niet zo snel kunnen ontdekken.
Gr,
René

Gesloten

Terug naar “Over: Elektrisch/electronisch gedeelte”