Pagina 1 van 1

Normandie

Geplaatst: 29 jul 2009, 18:34
door mix150
Dag,
Ik ben van plan een trip te doen richting Mont st. Michel, en zou graag een deeltje van Normandie verkennen.
Kan er iemand mij nuttige informatie bezorgen i.v.m. de route naar en wat er zoal interessant is om eens halt te houden in deze regio.
Mijn RT is niet uitgerust met een GPS.
Voor alle reacties dank bij voorbaat.

Re: Normandie

Geplaatst: 29 jul 2009, 19:23
door Hazeldonk
Dag,

Kan er iemand mij nuttige informatie bezorgen i.v.m. de route naar en wat er zoal interessant is om eens halt te houden in deze regio.

Als je voor '40 - '45 gaat volg je de kustlijn vanaf zeg Caen, dan rij je zo de historie binnen en heeft elke plaats of dorp interresante objecten.

groet,

Ben

Re: Normandie

Geplaatst: 30 jul 2009, 09:27
door Ralph Romein
In het Belgische blad "motor toerisme" van juni 2009 staat een uitgebreid toerverslag van Normandie

Gr, Ralph

Re: Normandie

Geplaatst: 30 jul 2009, 11:40
door Marruk8865
Ik had zowel gps routes als routekaartjes op mijn pc staan maar deze zijn verloren gegaan toen mijn pc crashte. De routes heb ik nog op mijn Zumo staan. Daar kan ik eventueel een screenshotje van maken en posten/sturen. Ik heb toendertijd zelf van de volledige routes een ingekorte versie gemaakt van 4 dagen.

Hier staan de volledige routes met bezienswaardigheden: http://www.normandiememoire.com/NM60Ang ... rcours.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Aan de hand van bovenstaande site ben ik gaan bladeren in de Michelin gids. Dan kom je al een heel eind.

Hier ook nog wat info.
http://www.horizon-taal.nl/verhalen/patton/1.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Ik heb ook nog de "oude" Michelin wegenkaarten liggen die Patton heeft gebruikt ;) Mocht je die of andere boekjes/kaarten willen gebruiken moet je maar ff mailen.

Re: Normandie

Geplaatst: 31 jul 2009, 11:31
door peijsj
Ben een paar keer in Normandiƫ geweest vanwege 40-45 echter niet met de motor. Mijn ervaring is echter dat je even van de kust af de mooiste routes hebt voor de motor. Zonder GPS kun je met de Normandiƫ- Michelin gids(heb het nr. niet paraat maar is o.a. bij de ANWB te verkrijgen) de fraaiste routes uitstippelen.
Veel plezier gewenst
groet
Jan

Re: Normandie

Geplaatst: 01 aug 2009, 19:35
door EuropeRider
Een gewone kaart is prima, een speciale kaart met bezienswaardigheden is ook handig.
Normandie is mijn 'specialiteit' (ik ben al sinds mijn jeugd geinteresseerd in de invasie en daarop volgende geschiedenis). We hebben er vrienden wonen met een 'gite' (als je onderdak zoekt kun je die vinden op mijn website).

Hangt een beetje van je interesse af, maar afgezien van de Tweede Wereldoorlog geschiedenis (langs de hele kust van Le Havre to Cherbourg!) is er nog veel meer te zien.
In het 'binnenland' vind je veel kleine dorpjes uit de Asterix en Obelix tijd... nou ja, bijna ! Leuke oude vakwerk huisjes en de bekende Normandische lemen huizen met balken in de muren.

Normandie is ook bekend om zijn appelcider (NIET als je nog moet rijden), paarden fokkerijen en visgerechten. De 'routes national' zijn vaak erg lang, recht en druk: te mijden.
Neem gewoon de binnenwegen van dorp naar dorp... prachtige landschappen.

Overigens is er ook ten noorden van Le Havre nog een zeer mooi stuk kustgebied en leuke kleine badplaatsjes.

Re: Normandie

Geplaatst: 01 aug 2009, 19:36
door EuropeRider
Oh ja, bijna vergeten, hier staan een paar foto's en verhalen van een Normandie trip met een klant: http://travel.silvercloudpublishing.com ... m.php?f=16" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Normandie

Geplaatst: 03 aug 2009, 22:48
door HansD
En vergeet niet te gaan kijken naar de tapisserie van Bayeux
(een middeleeuws kleed in de kerk van Bayeux)
Hans