BMWerkplaats - specialist in BMW Boxermotoren
Motorhuis Zwolle

 

Ottenhoff Motoren - Badhoevedorp

 

Motor Service Amersfoort - Ede

 
Mordamus - webhosting - emailhosting - domeinnamen
Onderdeel Quispel Motoren - Deurne

 
Mordamus - webhosting - emailhosting - domeinnamen
QCMotortechniek - Almere

 

motorbanden en motoronderdelen
 

Wat is er te doen?

 

Accu's. toebehoren, energiesystemen
 

Het BMW RT Forum steunt al 7 jaar de CliniClowns

Vakantie Andalusië

Vertel over je motorritten en -vakanties.

Moderator: JOS WRSM

Gesloten
Gebruikersavatar
HanTeRT
2019
2019
Berichten: 223
Lid geworden op: 27 okt 2009, 21:18
Type: Overig R-serie
Bijz: Full Options
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Overijssel
Locatie: Zwolle

Vakantie Andalusië

Ongelezen bericht door HanTeRT » 28 nov 2018, 20:09

Deze motorvakantie werd georganiseerd door Motorhuis Zwolle.
De 6 motoren zijn, op dinsdag 6 november, beladen op een grote aanhanger, die speciaal voor deze reizen is ontworpen. Er is plaats voor 8 motoren op deze aanhanger.
Op donderdag 8 november zijn we (mijn vrouw en ik) vertrokken voor een reis van 2100 km richting Alicante. Onderweg had ik hotels geboekt met de mogelijkheid om de combinatie veilig achter een hek te kunnen parkeren. De reis ging voorspoedig. We zijn, volgens planning, op zondag 11 november op plaats van bestemming (Elche) aangekomen.
De overige deelnemers zijn met het vliegtuig naar Alicante gevlogen.
Toen zij bij het hotel waren aangekomen, had ik de motoren al van de aanhanger gereden en gereed gezet voor de 1e rit. :D
Deze korte rit van 114 km was ten noorden van Alicante en was een goede voorbereiding voor de komende ritten.
Op maandag 12 november stond een rit van 234 km, van Elche naar Mojacar op de planning. Dit was een mooie rit door het prachtige landschap met af en toe een bergje. We hebben genoten. Bij het hotel konden we de motoren bij de ingang parkeren, onder het oog van de portier en beveiligingscamera's. Na het inchecken eerste even samen een biertje drinken.
Op dinsdag 13 november stond een rit van 229 km, van Mojacar naar Almerimar gepland. Al snel, na vertrek, reden we de bergen in. Dat was fantastisch. _005 We hebben regelmatig een stop gemaakt, om wat foto's te maken en van de natuur te genieten. Ook hebben we onderweg op het terras, bij plaatselijk restaurantjes van heerlijke koffie en een lunch genoten. Bij het hotel in Almerimar was de overnachting weer uitstekend geregeld.
Na een prima ontbijt op woensdag 14 november zijn we vertrokken voor de koningsrit van deze reis, van Almerimar naar Almunecar. Gepland stond een rit van 223 km door de Sierra Nevada. -kwijling- Wat was dit GEWELDIG. Die dag hebben we wel 5000 bochten gehad. De prachtige uitzichten bleven maar komen. Dit was een ervaring die je niet snel vergeet. 's-Avonds bij het hotel konden we de motoren in de garage van het hotel parkeren. Na het inchecken zijn we Almunecar in gelopen om ergens tapas te gaan eten. Dat is gelukt. Als je een biertje of iets dergelijks bestelde, kreeg je er tapas bij en dat alles voor een prijs waar je in Nederland een kopje koffie voor kunt kopen.
Voor de donderdag stond een rondrit van 199 km gepland langs de Middellandse zee en door de bergen rond Almunecar. Een mooie route met wederom prachtige vergezichten.
Op vrijdag 16 november zijn we van Almunecar naar Bolnuevo gereden. Een mannelijke rit van 326 km Tijdens deze rit hebben we wat regen gehad. Van de plaatselijke bevolking kregen we het advies niet de bergen in te gaan, maar langs de Middellandse zee te rijden. Dat was een goed advies. Op die ene bui na is het droog gebleven.
De zaterdag stond in het teken van een bezoek aan het circuit van Cartagena, waar wedstrijden werden gereden met klassieke motoren. Heerlijk die geur van racende tweetakten. Na de lunch zijn we vertrokken voor de afsluitende rit naar Elche.
Iedereen is zonder pech of ongelukken aangekomen op het eindpunt van deze reis.
Het was een prachtige reis met een uitstekend gezelschap.

Groet,

Han

Denk in oplossingen, niet in problemen.

Gebruikersavatar
EileRT
Moderator
Moderator
Berichten: 2832
Lid geworden op: 11 feb 2012, 12:06
Type: R1100RT
Bijz: Bj. 2000 + ZTechnikVStream-HyperPro-StebelNautilus
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Drachten

Re: Vakantie Andalusië

Ongelezen bericht door EileRT » 28 nov 2018, 21:35

Supermooie trip! Bedankt voor het delen Han! _004
Met vriendelijke motorgroet,
Eilert

Afbeelding

Gesloten

Terug naar “Over motorritten en -vakanties”