BMWerkplaats - specialist in BMW Boxermotoren
Motorhuis Zwolle

 

Ottenhoff Motoren - Badhoevedorp

 

Motor Service Amersfoort - Ede

 
Mordamus - webhosting - emailhosting - domeinnamen
Onderdeel Quispel Motoren - Deurne

 
Mordamus - webhosting - emailhosting - domeinnamen
QCMotortechniek - Almere

 

motorbanden en motoronderdelen
 

Wat is er te doen?

 

Accu's. toebehoren, energiesystemen
 

Het BMW RT Forum steunt al 7 jaar de CliniClowns

pfffffftt dat was krap

Forum voor degene bij wie HET helemaal fout ging of slechts een "momentje" had. (Alleen serieuze postings en reacties graag)

Moderators: JOS WRSM, Bert M

Gesloten
Gebruikersavatar
Gerard
Berichten: 63
Lid geworden op: 15 jun 2008, 22:27
Type: R1100RT
Bijz: Zwart, Nedplex ruit, hyperpro veren
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Deventer

pfffffftt dat was krap

Ongelezen bericht door Gerard » 13 sep 2015, 00:30

Afgelopen dinsdagochtend, met de R1100RT in Amersfoort, komend vanaf de afslag Leusden Zuid en dan richting centrum. Voor wie Amersfoort kent, ik rijd op de 2 baans, centrum ligt links en op een gegeven moment rechts parkeergarage Soeverein aan de rechterhand.
Daar ga ik alvast naar de linkerbaan omdat ik op een gegeven moment linksaf ga om daar, richting die rotonde waar dat kunstwerk met die grote stier op de rotonde staat, het centrum weer in te kunnen. Ik weet niet eens wat er gebeurde maar van het ene op het andere moment heb ik een auto naast me die me tegelijk volledig wegdrukt. Wat me echt benauwd, achteraf, is dat ik, ondanks toch een behoorlijk defensieve rijstijl, de auto helemaal niet van links heb zien komen.
Automobilist heeft me absoluut niet gezien. Ik reed daar plusminus 50/55 en kon nog met pijn en moeite, terwijl hij mijn plek op de rijbaan overnam, mijn motor naar rechts drukken, als een soort slangenmens, mijn lichaam min of meer tegenhangend in een poging geen contact te maken. Ik voelde bijna de warmte van de auto leek het wel, zo dichtbij. Mijn hart zat in mijn keel, maar het liep hier gelukkig goed af. De automobilist, die me ondertussen wel in beeld had, bleef links naast me oprijden, ondertussen zijn raampje geopend en met verontschuldigende gebaren, keek hij mij aan en gebaarde of het goed met me ging.
Pffffffft , nog niet, maar het was wel net goed gegaan. Weer even een achter de oren krabbertje, ten aanzien van kwetsbaarheid, defensief rijden etc etc. Alles waar ik me heel goed bewust van ben, maar dit was wel heel close.
Ik lees, nu na dit voorval dat mij overkwam, op het forum alle verhalen van de ongelukken en bijna ongelukken. Mensen die weer opgestapt zijn, mensen die moesten stoppen of erger.
Ga zelf maar eens even nadenken/overdenken, maar ik weet dat ik het te leuk vind. Kan op mijn vrije dag wel op de mountainbike gaan zitten, maar daar heb je ook geen garanties.

In ieder geval, lekker om het even van me af te kunnen schrijven.

groet
Gerard

Gebruikersavatar
Ton1959
Berichten: 3174
Lid geworden op: 14 feb 2013, 20:47
Type: Ik heb een ander type BMW
Bijz: R80
Land: NL
Woonplaats of omgeving: Tilburg
Locatie: Tilburg

Re: pfffffftt dat was krap

Ongelezen bericht door Ton1959 » 13 sep 2015, 09:48

Iedereen maakt wel eens iets mee, het belangrijkste is dat we er van leren. Maar het moet alleen niet te vaak voorkomen. Ineens realiseer je hoe kwetsbaar je bent en het is inderdaad wel schikken als het je overkomt. Op de fiets heb ik eigenlijk teveel van dit soort "leer" momenten. Je beseft al gauw dat je toch geen voorrang krijgt al heb je het wel als je van rechts komt.

Gebruikersavatar
Baird
2019
2019
Berichten: 3734
Lid geworden op: 21 mar 2009, 17:49
Type: Ik heb een ander type BMW
Bijz: R1200GS LC
Land: NL
Woonplaats of omgeving: Baronie van Breda

Re: pfffffftt dat was krap

Ongelezen bericht door Baird » 13 sep 2015, 10:44

35.000 km per jaar op de motor en het grootste ongeluk had ik op zondagochtend op mijn sportfiets, het zegt allemaal niks, een kwestie van blijven opletten, soms heb je pech, soms heb je mazzel. Sterkte met verwerken en lekker blijven rijden!
Met vriendelijke motorgroet
BeRTR1200GS LC
R25
GPSMAP 276Cx
Hyundai Kona EV

ooit:
Jawa CZ 150, Yamaha XS750, R80ST, R1100RT, R1150RT (2x)

Rij elektrisch op je eigen zonne-energie!
Lees verder >>

Gesloten

Terug naar “(bijna) In de kreukels”