Pagina 1 van 1

Boem is ho...

Geplaatst: 22 aug 2018, 20:50
door aartjw
Al ruim veertig jaar rijd ik motor. In al die jaren heb ik nooit een grote schade gehad dan wel veroorzaakt. Ik heb wel een autorijbewijs, maar geen auto. Wat moet ik in zo'n koekblik?
En door zo'n koekblik - beter gezegd: de bestuurder daarvan - werd op 1 juli letterlijk m'n mooie R1200RT onder m'n kont vandaan gereden.
Wat is er gebeurd? Ik woon in Spijkenisse (nog wel) en zou op die dag naar m'n zus gaan. Voor diegenen die ter plaatse niet bekend zijn: om Spijkenisse uit te komen moet je over de Spijkenisserbrug. En die staat wel eens open voor de scheepvaart. Op die momenten mag je als motorrijder over de vrijliggende busbaan om zodoende vooraan in de file te kunnen gaan staan. Tussen de busbaan en de weg naar de brug is een tankstation gevestigd, met een "achteruitgang" naar het daar weer achter gelegen industrieterreintje. Bij die uitrit staat een officieel stopbord en is een dikke doorgetrokken streep getrokken. Je bent als verkeersdeelnemer derhalve verplicht te stoppen en dat deed deze meneer niet. :evil:
Het gevolg: mijn motor op z'n kant, ik horizontaal ernaast, voorbumper van het koekblik eraf. Toen de motor nog op z'n kant lag, leek de schade wel mee te vallen. Ikzelf had niets - althans, ik voelde niets, maar adrenaline is een sterke pijnstiller, zo zou later blijken. Gelukkig had ik mijn motorkleding aan, zoals altijd. Ik had eigenlijk geen tijd gehad om te schrikken, hij was er gewoon ineens! Dan sta je wel even raar te kijken. Ik heb de motor zelf rechtop gezet en pas toen zag ik dat verder rijden geen optie meer was: uitlaat van de linker cylinder afgescheurd, linker kuipdeel gescheurd, linkerspiegel plus spiegelhuis letterlijk aan gruzelementen. De bestuurder had geen ander commentaar dan "Ik heb wel een hele grote dode hoek". Het was een bestelbusje van een beveiligingsbedrijf, een Renault Kangoo.
Later heb ik de motor nog zelf aan de hand van de busbaan afgereden en de berger geholpen met het opladen. Geen centje pijn. Toen nog niet...
Uiteindelijk ben ik door de politie thuisgebracht en daar begon de pijn. M'n linkerheup en een rib bleken uiteindelijk zwaar gekneusd. En na een paar dagen had ik een enorme bloeduitstorting van halverwege m'n dijbeen over m'n bil en heup naar boven tot aan m'n navel. Dat was een mooie tattoo :O
De motor: die is uiteindelijk total loss verklaard. De zichtbare schade werd door Motor Houtrust geschat op ongeveer 5000 euro. En dan moet je nog maar afwachten wat je onderhuids aantreft: is de cylinder niet beschadigd? Heeft de voorvork geen opdonder gekregen? De motor was van 2007, op zich niet heel oud, maar ik had er wel 180.000 km mee gedraaid. En dat heeft 'm uiteindelijk de das omgedaan. Uiteindelijk krijg ik wel m'n helm vergoed (die was net vier weken oud), maar m'n laarzen niet. En voor de motor krijg ik slechts 4250 euro uitgekeerd. Daar heb ik geen andere voor :cry: Gelukkig heb ik mijn huis in Spijkenisse heel goed kunnen verkopen, dus uit de overwaarde kan ik, met het verzekeringsgeld erbij, wel weer een andere uitkiezen. Maar daar moet ik nog even op wachten.

Re: Boem is ho...

Geplaatst: 22 aug 2018, 21:06
door EileRT
Sodemieters, dit is als je er goed bij nadenkt de angst van heel veel motorrijder(st)ers: je wordt niet of te laat opgemerkt en dan ben je op twee wielen eigenlijk altijd vele malen meer kwetsbaar dan die ander op vier wielen en meer . . .

Uiteraard is het zo zonde van je mooie RT en ja, daar zijn velen van ons toch wel aan gehecht. Bedenk echter wel dat je het hier kunt navertellen.

Ik wens je heel veel sterkte met je verdere herstel en hoop dat je met een andere minstens zo mooie RT weer met plezier verder kunt en het "een plek" kan geven!

Re: Boem is ho...

Geplaatst: 23 aug 2018, 11:21
door Bart51
Aart,
Dat is balen!
Ik hoop dat het met jou snel weer beter gaat. Doe voorlopig maar even rustig aan.
Altijd jammer wanneer er weer een RT onverwachts wordt afgeschreven. Mag je de motor wel behouden?
Ik wens je een spoedig herstel en dan weer gauw op de motor.
Groet Bart

Re: Boem is ho...

Geplaatst: 24 aug 2018, 08:01
door reneRT
Gelukkig kun je het navertellen.
Succes met het herstel.

Re: Boem is ho...

Geplaatst: 24 aug 2018, 18:30
door Speedy Gonzales
ik kan me helemaal in jouw verhaal vinden. Ik ben vorig jaar augustus met de motor onderuit gereden op een rotonde, ook iemand die niet goed uitkeek. Ik kan je zeggen dat ik daar ook bont en blauw ben uitgekomen met enorme spierpijn en stijfheid tot gevolg. Heb drie nachten op een tuinstoel moeten slapen. Al met al is het weer goed gekomen. Mijn motor, een rt van 2012 had bijna 3 duizend euro schade. Ook dat is prima afgehandeld.Ik wens je sterkte en zodra mogelijk maar vlug weer opstappen.

Re: Boem is ho...

Geplaatst: 24 aug 2018, 20:59
door maRTin
je hebt een PB

Re: Boem is ho...

Geplaatst: 28 aug 2018, 09:14
door JOS WRSM
Hallo Aart, ik hoop dat het goed met je gaat. De rest is maar bijzaak.
Je hebt een PB van me.

Re: Boem is ho...

Geplaatst: 29 aug 2018, 22:33
door siebke
Hallo Aart,

Het is idd. een hele ervaring als je met je kont van de motor wordt gereden. Hopelijk is het herstel voorspoedig, en...je kunt het i.i.g., zonder ál te veel fysiek meegekregen te hebben, navertellen.
Wat het verzekeringswerk betreft: bij letselschade wordt altijd een/je eigen rechtsbijstand ingeschakeld, zo vertelde mij m'n verzekeringsagent. En daar ben ik enorm goed door geholpen. Bedenk en noteer eens wat alle - en echt álle- kosten zijn; denk aan reiskosten naar fysio, (huis-)arts/specialist/ziekenhuis, arbeidsverlet, eigen risico, hulp door derden. Noteer alles wat je nu ff niet zelf kunt en hoe het herstel vordert. En... laat je niet overbluffen door de (verzekeraar van ) de tegenpartij. Pas als er een eindtoestand in het herstel is!! Ook als/wat je er evt. psychisch aan doormaakt. Maar ook plannen die mogelijk niet door kunnen gaan.
Het is maar een tip. We waren daarmee wel ruim 2 jaar verder voordat het tot uitkering kwam, maar de moeite van het aanhouden waard.

Re: Boem is ho...

Geplaatst: 30 aug 2018, 16:19
door Bert M
Ik ben blij dat je het er relatief goed van heb afgebracht. Wat ik niet helemaal begrijp is jouw opmerking dat je daar tegenwoordig met de motor over de busbaan mag. Ik weet niet beter dan dat op die plek een gesloten verklaring geldt (rond bord met rode rand en wit vlak, in casu met onderbord "uitgezonderd lijndiensten"). Wat dat betreft kan de bestuurder van de bedrijfsbus (dan wel zijn verzekeraar) zich beroepen op het feit dat hij daar geen motorrijder verwachtte en zijn focus slechts gericht was op het waarnemen van een lijndienstbus. Dat kon qua aansprakelijkheid dus nog wel eens een langdurig touwtrekken worden.

Ik wens je succes met de afwikkeling van een en ander.

Re: Boem is ho...

Geplaatst: 30 aug 2018, 16:38
door siebke
Het is en blijft een voorrangskwestie, of je nu een bus verwacht of niet. Daarnaast mag je het verkeer dat op een rijstrook rijdt niet hinderen of in gevaar brengen, ook al is dat misschien niet geoorloofd. En niet alle lijndienstbussen zijn van eenzelfde afmeting :shock:

Re: Boem is ho...

Geplaatst: 30 aug 2018, 17:35
door QuickFix
siebke schreef: 30 aug 2018, 16:38 Het is en blijft een voorrangskwestie
Dat klopt helaas inderdaad: ik ben eens over een motorkap heengevlogen van een auto die van rechts kwam... uit een éénrichtingsstraat waar hij tegen de richting inreed.

Hij zat fout vanwege het niet volgen van de juist rijrichting, ik was "Fouter" omdat ik verkeer van rechts voorrang had moeten verlenen (ik had hem niet eens gezien). :$

Het recht zit soms raar in elkaar en is niet altijd hetzelfde als het rechtsgevoel.
Veel succes en sterkte toegewenst in ieder geval, @aartjw.

Re: Boem is ho...

Geplaatst: 01 sep 2018, 18:52
door aartjw
Allemaal hartelijk dank voor de opbeurende berichten. Dat doet een mens goed _004
De fysieke ongemakken zijn inmiddels zo goed als volledig verdwenen, alleen nog wat last van m'n knie. Maar dat zal uiteindelijk ook wel weer overgaan.
Qua motor schijnt het zonnetje voor me. Ik heb een nieuwe (2ehands) R1200RT gereserveerd bij Motor Houtrust. Hij is van 2014 en heeft 40.000 km op de teller staan. Full options, met alle pakketten en toeters en bellen. In een hele mooie kleur: ebenholz metallic. Nog even geduld hebben totdat m'n huis is overgedragen en dan kan ik 'm ophalen -kwijling-

Re: Boem is ho...

Geplaatst: 02 sep 2018, 07:54
door beckysmile
Succes met afhandelen van de verzekeringskwestie, lichamelijk gaat het zo te horen alweer goed.

@BertM, bij Maasbracht mag je met de motor ook over de bus- c.q. fietsbaan over de Maas naast de A2, maar daar staat dat middels een onderbord ook duidelijk aangegeven, er zijn dus ook hier weer uitzonderingen.

Groet, Aad