Pagina 1 van 1

Aangetikt van achteren, stilstaand voor het stoplicht

Geplaatst: 03 sep 2019, 21:09
door PorcupineTree
Vanmorgen stond ik stil voor een stoplicht. Altijd als ik de achterste ben in de rij, dan let ik goed op mijn spiegels. Komt er een auto aan, dan zorg ik dat ik mijn remlicht een paar keer laat flikkeren. Vandaag dus ook weer, en de auto stopt keurig achter mij. Niets aan de hand, en ik wacht tot het verkeer voor mij weer begint te rijden.

Plots een dreun van achteren. Hoe ik de RT overeind heb kunnen houden weet ik niet, maar in een reflex heb ik hem nog kunnen houden, en de zijstandaard uit kunnen doen. Foutje van de auto achter mij. Zat niet op te letten, en dacht dat we al weer reden!?!!

Koffer eraf, kentekenplaathouder gebroken, maar verder zo te zien weinig schade. De bumper van de auto heeft vooral de koffer en het mijn nummerbord geraakt. Zelf heb ik wat spierpijn in mijn rug van de plotselinge "bijzondere verrichting" , maar verder gelukkig niets.

Wat kan ik nu nog meer doen om dit soort domme aanrijdingen van achter te voorkomen?

Zijn er nog technische zaken die ik moet controleren op beschadigingen? Ophanging van de koffers snap ik, maar zijn er andere delen die stuk/verbogen/ontzet kunnen zijn?

Grrrrrrrr...oeten.

Re: Aangetikt van achteren, stilstaand voor het stoplicht

Geplaatst: 03 sep 2019, 22:18
door Bert M
Ik zou 'm toch even laten checken door een expert-firma. Voor de zekerheid.

Re: Aangetikt van achteren, stilstaand voor het stoplicht

Geplaatst: 04 sep 2019, 09:39
door Baird
Zoals Bert al zegt het ding laten checken bij de dealeRT of andere expert, een haarscheurtje zit er zo maar in (magnesium wiel, bandkarkas, aandrijving, slag in je wiel). Melden bij je verzekeraar (ik neem aan dat jullie gegevens uitgewisseld hebben) en de check/nieuwe achterband laten uitvoeren op kosten tegenpartij.

Voorkomen? Ik herken je verhaal alleen in mijn geval hoorde ik de auto aan komen glijden in het pré-ABS tijdperk....hij stond gelukkig op tijd stil. Sta ik achteraan het rijtje dan staat de motor in de eerste versnelling en staan de neus van de motor naast mijn voorganger gericht, in het ergste geval kan ik me ergens tussen frommelen om niet geplet te worden.......

Re: Aangetikt van achteren, stilstaand voor het stoplicht

Geplaatst: 05 sep 2019, 20:10
door PorcupineTree
Langsgeweest bij m'n motorzaak. Alleen een nieuwe koffer nodig. Ik hoop dat de verzekering het snel regelt. En daar blijft het deze keer gelukkig bij.

Groeten,

Re: Aangetikt van achteren, stilstaand voor het stoplicht

Geplaatst: 05 sep 2019, 20:15
door Jeroen1969
Geluk bij een ongeluk zullen we dan maar zeggen..... Had heel gemakkelijk heel veel beroerder kunnen aflopen....

Re: Aangetikt van achteren, stilstaand voor het stoplicht

Geplaatst: 05 sep 2019, 23:14
door siebke
Fijn dat je er zelf zonder kleerscheuren er van af bent gekomen, dus hou je beschermengeltje in ere. De materiele schade wordt ook vergoed.
Meer maatregelen dan die al genoemd zijn, kun je feitelijk niet nemen. Veel is afhankelijk van de medeweggebruikers, zoals in mijn geval. De 1e keer met de (vrijwel nieuwe) auto bij het naderen van verkeerslichten door een ingedommelde!! achterligger. De 2e en (hopelijk) laatste keer voor dichte spoorwegbomen van de -1100- gelanceerd door een van het rempedaal (automaat) schietend plastic teenslipper!! Beide keren zat ik in/op het voorste voertuig....

Re: Aangetikt van achteren, stilstaand voor het stoplicht

Geplaatst: 22 sep 2019, 17:49
door Snellecees
Afgelopen zaterdag hadden we ook zo iets in breda bij een stoplicht, gelukkig zaten we in de auto. We werden van achter aangetikt door een auto, de bestuurster zij " hij rolde ineens door" :evil:

Zat zeer waarschijnlijk ook op de telefoon te kijken i.p.v. op de weg.Groet
Cees