Pagina 1 van 1

Ierland 2011

Geplaatst: 06 aug 2011, 16:07
door AGVerheij
Dit is het vervolg van het reisverslag, en betreft voornamelijk de terugreis _002
Deel 1 is hier te lezen.

Oh oh, Oia !!
Verder rijdend de Genghesh Pass op een paar haarspeldbochten genomen, en tegen de flinke helling op gereden. Wat er toen gebeurde is mij nog steeds niet helemaal duidelijk (windvlaag, hobbel, stuurfoutje, alles kan) maar ik week af van de rijlijn en kwam links in het gras terecht. Het grasrandje is daar smal, en loopt al snel tientallen meters steil naar beneden. Alle reden om terug te sturen het asfalt op, in een reflex heb ik misschien ook de rem aangetikt. In ieder geval wel weer op het asfalt gekomen, maar de controle verloren en omver gegaan...........

In een flits het asfalt recht op me af zien komen (ben echt kin vooruit naar beneden gegaan) en dus tamelijk hard neergekomen. Geen verwondingen, dus overeind gekrabbeld en héél snel naar mijn vriendin gegaan die er minder goed vanaf is gekomen. Ze had het benauwd en probeerde zelf haar helm open te doen, ik heb daarbij geholpen en ook de kinriem losgemaakt.

Engelen
Je kunt engelen niet zien, maar je kan ze wel ontmoeten
Voor ik verder mijn gedachten op een rijtje kon zetten kwamen er al een paar mensen, Patrick, Frank & Jacynta, aanrennen die met de auto omlaag kwamen en ons hadden zien vallen. Met name de vrouw van het echtpaar -met duidelijke EHBO-ervaring- nam min of meer de leiding over, belde een ambulance, gaf aanwijzingen en hielp mijn vriendin. In 10 minuten kwamen er twee ambulances (en als je bedenkt waar het was, is dat enorm snel) waarvan er één snel weer terug keerde naar de basis. De andere hebben mijn vriendin onderzocht, ingeladen en meegenomen naar het ziekenhuis in Letterkenny - de stad waar we eerder nog aan de Fish'nChips hadden gezeten.

En dan sta je daar naast de brokken van een -1150-

Patrick bood aan om alle losse onderdelen (afgebroken spiegels, voorruit, koffers) in zijn vrachtwagen te laden, en alles onderaan de pas bij een kennis van hem in de schuur te stallen. Eerst hebben we alle andere auto's laten passeren, de motor overeind gezet en gekeken of-ie wilde starten - niet dus. Uiteindelijk ben ik er weer op gaan zitten en heb hem onder begeleiding naar beneden laten rollen, remmend met de koppeling (hij stond in de versnelling, geen idee welke want het dashboard heeft een flinke klap gekregen) Onderaan de koffertassen er uit gehaald en de motor in de schuur geduwd. Daar staat hij nu nog, en wordt binnenkort door de ANWB opgehaald. Frank heeft me daarna naar het ziekenhuis gebracht, is nog enige uren gebleven om me te helpen, heeft een B&B opgezocht en geboekt en me met alle spullen daar naartoe gebracht.

In het ziekenhuis bleek mijn vrienin haar sleutelbeen te hebben gebroken en een paar ribben flink gekneusd. Ze is daar twee nachten gebleven, en na haar ontslag zijn we zo snel als de alarmcentrale het kon regelen per vliegtuig naar huis gegaan.

De schade
Ik heb de motor niet uitgebreid bekeken -had wel wat anders aan mijn hoofd- maar het lijkt er op dat we volledig over de kop zijn gegaan. Er zitten een aantal diepe krassen bovenop de topkoffer, en die zat nog vast aan de drager ! Ook een paar brillenkokers die onderin de tanktas zaten zijn verkreukeld. De brillen zelf hebben het overleefd. De linkerkoffer is afgebroken, net als de volledige voorruit. Het is nog te vroeg om te zeggen of er ook schade is aan frame en blok, maar dat ik rollend soepel naar beneden kom komen stemt hoopvol.

Ik heb zelf geen foto's gemaakt, maar de eigenaar van de schuur wel.
AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
Op basis van deze fotos heeft de ANWB wel besloten de motor terug te halen, in combinatie met leeftijd en kilometerstand was er geen reden om hem direct totall-loss te verklaren.

Als hij over een week of wat weer in het land is gaan er experts naar kijken, en kan er een schadebedrag worden opgemaakt. Ik zelf weet nu nog niet of ik hem laat repareren, of dat ik bruikbare onderdelen (Hyperpro veer, navigatiesteun en dergelijke) overzet naar een andere, en de rest verkoop.
Ik hou jullie op de hoogte.

[groet], GerbeRT

Re: Ierland 2011

Geplaatst: 06 aug 2011, 17:55
door BertL
Gebert,

Ik had me van het tweede deel van het verhaal toch iets anders voorgesteld. Wat vreselijk balen, zeg. Gelukkig kunnen jullie beiden het navertellen, ook al is er wat lichamelijk ongemak in de vorm van een botbreuk, blauwe plekken, kneuzingen en een gedeukt ego.
Vreselijk sneu voor jullie om zo de terugreis te moeten maken.
Ik wens jullie van harte beterschap en hoop dat je weer snel mobiel bent op deze R of een andere !

Re: Ierland 2011

Geplaatst: 06 aug 2011, 18:14
door Erikh
Wat een vervelende eerste kennismaking voor jou met Ierland. Hoop dat het lichamelijk allemaal weer goed komt met jullie. Jammer van de motor, maar je kunt het navertellen.
Veel sterkte met de genezing en afhandeling van de schade.

Re: Ierland 2011

Geplaatst: 06 aug 2011, 19:59
door Dave
Gelukkig reed je niet sneller dan jullie beschermengelen vliegen konden... _004

Sterkte met het herstel voor je lief, en ook met de pijn die jullie nog gaan hebben (je hebt zeer hoogstwaarschijnlijk wat spieren overstrekt, die ga je nog wel voelen). Gelukkig voelen jullie dat nog allemaal (hoewel dat ook maar een schrale troost is _001 ).

En die motor... dat is maar materiele schade. Niettemin zuur, maar enigszins vervangbaar zoals je zelf ook al opmerkt.

Re: Ierland 2011

Geplaatst: 06 aug 2011, 20:22
door Marcel 1200rt
Hoi Gerbert,

Wat een verhaal!

Ik hoop dat je vriendin snel opknapt en dat de schrik bij jullie snel vergaat. En je RT, tja, die is inderdaad vervangbaar. Veel beterschap en sterkte. _004 _004 _004

Re: Ierland 2011

Geplaatst: 06 aug 2011, 21:03
door JOS WRSM
Beste Gerbert,

Ook ik had genoten van het eerste deel van je reisverslag. Alles ging zo goed. Jammer dat deel 2 zo is verlopen.
Namens het forum wil ik je als hele kleine pleister op de wonde een bloemetje toesturen.

Veel sterkte ook voor je vriendin gewenst en je hebt een PB.

mvrgr
Jos

Re: Ierland 2011

Geplaatst: 06 aug 2011, 23:11
door Jenny54
Zo te lezen hebben jullie nog veel geluk gehad, het had veel erger kunnen aflopen. Haarspeldbochten blijven altijd enge dingen. Ik hoop dat je vriendin snel zal herstellen en dat ze weer achterop zal durven kruipen.
[groet] Jenny

Re: Ierland 2011

Geplaatst: 07 aug 2011, 00:18
door Inspector Gadget
GerbeRT, Goeie grutten! :shock:

Ik heb werkelijk genoten van het verslag in Deel 1, en ik kom een beetje in de mood om dat ook eens te willen gaan doen.
Bij het lezen van Deel 2 liepen de rillingen werkelijk over mijn rug.

Beterschap toegewenst, en ik hoop dat het allemaal snel opgelost wordt en weer achter de rug is voor jullie.

Re: Ierland 2011

Geplaatst: 07 aug 2011, 10:28
door Marianne
Jeetje, dat is schrikken. Ik hoop dat je vriendin spoedig hersteld en dat jullie binnenkort toch weer kunnen genieten van tochtjes op de motor.

Re: Ierland 2011

Geplaatst: 07 aug 2011, 11:01
door perry
Zo worden we maar weer met onze neus op de feiten gedrukt hoe kwetsbaar we zijn............
Maar aan de andere kant weten we ook hoe prettig dat motor virus is en er is gelukkig geen medicijn voor. Big RT Smile

Hopelijk gaat het herstel van je vrouw voorspoedig en kunnen jullie snel weer opstappen.
Nogmaals beterschap en snel weer rijden hé.

Groet Perry.

Ierland 2011

Geplaatst: 07 aug 2011, 14:23
door robi
Ik heb genoten van het eerste deel van je reisverslag. Bij het 2e deel liepen de rillingen op mijn rug.
Heel veel sterkte allebei. En de motor.... die is vervangbaar.
Gr. Rob

Re: Ierland 2011

Geplaatst: 08 aug 2011, 11:30
door peijsj
Ook ik heb het eerste deel met veel genoegen gelezen en was in afwachting van het 2e deel. Wat een verhaal werd het ! Zo zie je maar dat het snel gebeurd kan zijn. Wat de oorzaak ook geweest is; ik kan me er alles bij voorstellen. Gelukkig dat jullie er zo nog van zijn afgekomen. Had zeker erger gekund. Ik begrijp dat je wel blijft rijden (vriendin ook?)Beterschap gewenst en veel succes bij al het geregel. _004
Groet
Jan

Re: Ierland 2011

Geplaatst: 11 aug 2011, 22:01
door JOS WRSM
Voor Gerbert en Amanda is namens de leden van het RT-forum een bloemetje verzonden.


Re: Ierland 2011

Geplaatst: 11 aug 2011, 23:40
door Baird
Het gaat zo snel als het knipperen van je ogen, je ligt op de grond en denkt: dit kan helemaal niet!

heel veel sterkte voor jullie allebei!

Re: Ierland 2011

Geplaatst: 12 aug 2011, 14:04
door Ton1959
Ten eerste wens ik jullie beide beterschap en hopelijk komt alle lichamelijke schade goed. Hopelijk komt alles met de motor ook goed en zijn de kosten voor reparatie niet te hoog.Ik kan me voorstellen hoe je je moet voelen na zoiets mee te maken.

Veel sterkte Ton _004