Pagina 1 van 1

Brand !

Geplaatst: 07 sep 2011, 23:09
door popeye
Ik heb weer wat beleefd vanmorgen. Rijdend op de ring van Amsterdam beginnen er allemaal auto's achter mij te seinen en claxonneren. Een vrouw haalt me in en kijkt heel verschrikt naar me. Ikzelf heb niets in de gaten, maar besluit toch maar naar de vluchtstrook te gaan omdat er blijkbaar iets mis is. Stap ik af en de vlammen schieten omhoog bij m'n linkerkoffer. HELP, BRAND. :O . Snel de contactsleutel gepakt en de koffer van m'n motor gehaald. Gelukkig m'n koffer lag nu achter de -1100- maar brandde nog steeds met inhoud. Het ding leeggekieperd op straat, gelukkig was het vochtig, en de vlammen van m'n spullen uitgestampt. T-shirts, sokken etc. M'n koffer wilde niet uit, die bleef branden, gelukkig wel steeds minder en uiteindelijk in het natte gras achter de vangrail toch uitgekregen.

In de splitseconde dat ik m'n koffer van de motor haalde had ik wel gezien dat ik de koffer niet in het voorste ophangpunt gehaakt had en alleen achter en in de geleiderail vast zat. In het donker niet goed opgelet dus. Resultaat een gat ter grootte van de uitlaat in m'n koffer, gesmolten plastic op de uitlaat en de helft van m'n spullen die in de koffer zaten naar de haaien.

Ik hoop de uitlaat weer plasticvrij te krijgen, ben al aan het zoeken naar een linker koffer en die spullen, ja maar weer opnieuw aanschaffen. Er zit niets anders op. De moraal hiervan, controleer altijd of je koffers goed correct vast zitten.

Mijn grote dank voor die mensen die me gewaarschuwd hebben, het had veel slechter kunnen aflopen :!:

Re: Brand !

Geplaatst: 07 sep 2011, 23:16
door JOS WRSM
Wat een dikke pech Erik Jan,
gelukkig is het bij materiele schade beperkt gebleven en ben je er zelf goed vanaf gekomen. Maar wat zul je geschrokken zijn . . . . :$

Re: Brand !

Geplaatst: 07 sep 2011, 23:17
door Berrybeer
Wow... :O :O . Nooit geweten dat de uitlaat zó heet kan worden....en dat de koffer in de hens kan vliegen... _001 . Volgens mij heb ik bij de mijne er een soort ijzeren schiltje onder zitten..kweet alleen niet of dat in jouw geval had geholpen.
Maar goed, het had idd vééel en véél slechter af kunnen lopen..

Re: Brand !

Geplaatst: 07 sep 2011, 23:54
door popeye
Gelukkig is het inderdaad goed afgelopen en ja ik ben flink geschrokken. De koffer vloog in de hens omdat hij voorover gezakt was en op de uitlaat steunde. Een hitteschildje had waarschijnlijk niet veel uitgemaakt. Er zit bij mij ook zo'n schildje op, maar die zit achter de uitlaat, daar waar de gassen eruit komen. Het brandgat zit in het voorste deel, daar waar hij gesteund heeft. Ik zal morgen ff een foto posten.

Re: Brand !

Geplaatst: 08 sep 2011, 08:58
door Erikh
Jeemig, da's wel ff schrikken zeg. Nooit gedacht dat een hete uitlaat een koffer in brand zou kunnen zetten! Zaten er licht ontvlambare dingen in de koffer soms?

Re: Brand !

Geplaatst: 08 sep 2011, 10:08
door AGVerheij
:shock: Wow, da's schikken !!
En ik maar denken dat die kunststof niet zomaar in de fik kan vliegen, hoog tijd om mijn materialenkennis weer eens op te krikken. Maar als-ie scheef zit wil het handvat toch niet soepel inklappen ?? Als ik dat merk weet ik gelijk dat er iets scheef zit, en meestal is het dan de onderste steun.

[groet], GerbeRT

Re: Brand !

Geplaatst: 08 sep 2011, 15:59
door thooms
Is best mooi gezicht hoor, een fakkel optocht in de avond.

:roll:

Re: Brand !

Geplaatst: 08 sep 2011, 17:28
door Junkyard Dog
Wat een mazzel. Was bang toen ik het las dat de hele motor weg was. _002
Maar gelukkig is de schade beperkt tot de koffer met inhoud en een stuk uitlaat. _003
Goeie reactie van je om snel de sleutel te pakken en de koffer los te halen. :$
Soms weet men van schrik niet wat men moet doen.

[groet] Anton _004

Re: Brand !

Geplaatst: 09 sep 2011, 00:07
door popeye
IMG_0021.resized.rotated.JPG
Het resultaat.

Re: Brand !

Geplaatst: 09 sep 2011, 00:15
door popeye
IMG_0024.resized.JPG
Ik denk nu dat de koffer om de uitlaat heen gesmolten is en pas toen de uitlaatgassen in de koffer zijn gekomen, de inhoud heeft vlam gevat. Maar dat is mijn speculatie van wat er gebeurd is. Echt licht ontvlambaar materiaal zat er niet in. Een plastic tas, katoenen t-shirts (die smeulen als ze branden), sportschoenen en een veiligheidshesje (die smelt en brand heel goed). Ook nog een heel dikke map met papier, maar die is gelukkig bespaard gebleven (zat in de deksel). Gelukkig heb ik niet meer schade en tot ik een nieuwe koffer tegen een redelijke prijs gevonden heb, probeer ik deze tijdelijk met wat staalplaat en triplex te repareren.

Brand !

Geplaatst: 11 sep 2011, 20:06
door Ares
Zooo, daar ben je mooi klaar mee. Gelukkig alleen materiële schade.
Ares

Re: Brand !

Geplaatst: 11 sep 2011, 21:40
door Dave
Gelukkig is het allemaal goed afgelopen en heb je relatief lichte schade er aan overgehouden! Succes met het vinden van een nieuwe koffer, dat valt niet altijd mee weet ik (jammer genoeg) uit ervaring.