Pagina 1 van 1

2x pech 's morgens naar het werk

Geplaatst: 21 okt 2013, 12:25
door Rockyenco
Heb vorige week 2x pech gehad. Ik vertrek 's morgens naar het werk met mijn R1150RT. Ik stoot hem tot aan de garagepoort waar ik dan nog net de knop van de poort kan bedienen. Nu stond ik wss op het randje van de blauwe steen en net als ik op de knop wil duwen, en dus mijn rechterarm nog achter de garagemuur zit, bolt mijn rt vooruit. Totaal onverwacht probeer ik te remmen, maar kan hem niet rechthouden. Erger nog, ik ging nog eens recht op mijn net verkochte Chevrolet captiva af......maar net niet ertegen.....
Boef, valt ie dus op zijn rechterzijde. Buiten wat schrammen op de topkoffer, niks aan de hand.
Ik zet hem met de hand in 1ste versnelling (dacht ik) en met veel geweld krijg ik hem terug recht.
Ik zet zijn zijpikkel op en kom even op adem.
Ik draai mij even om de schade te bekijken, bolt ie ineens weer vooruit (ja, de inrit loot onderaf)
Ik probeerde hem nog tegen te houden, maar neen hoor, boef op de linkerzijde.
Blijkbaar had het in 1ste schakelen niet gepakt, en stond ie nog in neutraal, en kon dus weer vrij bollen.
Mijn vrouw is toen moeten komen helpen, want alleen kreeg ik hem niet recht.

Uiteindelijk viel het nog mee, wat lakschade en een klein barstje in de plastiek van de linker spiegel, en wat schrammen aan de topkoffer.
Achteraf heb ik alles nog eens kunnen bekijken, want het stond mooi gefilmd op mijn bewakingscamera.....

Re: 2x pech 's morgens naar het werk

Geplaatst: 21 okt 2013, 12:49
door Berrybeer
Da's flink balen Tom :O , maar welkom bij de club zou ik zeggen :( . Ik denk niet dat er veel forumleden zijn die schadevrij rondrijden. Het zijn regelmatig die onnozele dingen; ff niet opletten en je legt 'm op zijn kant. Twee weken geleden legt een maatje van me 'm op zijn kant toen hij dacht dat hij zijn standaard goed had uitgeklapt en eergisteren nog een ander maatje toen hij op het grind al lopend een bochtje achteruit wilde doen.. _003

Re: 2x pech 's morgens naar het werk

Geplaatst: 21 okt 2013, 18:35
door Coastrider
Balen zeg! Dacht je het eindelijk gered te hebben, valt hij nog een keer.. Gelukkig valt de schade mee, zal je waarschijnlijk ook niet zo snel meer gebeuren.

gr. Patrick

Re: 2x pech 's morgens naar het werk

Geplaatst: 21 dec 2013, 02:31
door intuix
Ja, dat is echt pech! Positief bekijken, je hebt weer wat bijgeleerd.

Ik heb mijn RT ook eens op z'n zijde gelegd toen ik stapvoets wou keren. Toen mijn voorwiel de stoeprand schuin raakte begon mijn volbepakte moto te kantelen en ik kon hem gewoon niet meer rechthouden. Ik heb 'm toen gelukkig redelijk zacht op z'n klepdeksel kunnen leggen. En beschaamd aan een voorbijganger moeten vragen om even mijn moto mee rechtop te kunnen duwen :oops:

Re: 2x pech 's morgens naar het werk

Geplaatst: 21 dec 2013, 11:10
door Baird
Welkom, toen R1100RT, ooit weg willen rijden, bleek dat mijn sleutelbosje het stuur blokkeerde: motor gaat alleen rechtsaf, tegen een betonnen paal gereden, veel lakschade en de bovenkuip echt krom, was eerste dag van de motorvakantie, 's avonds via telefoon thuis verteld dat alles goed gegaan, week later weer thuis: wat is al dat tape om die motor dan :oops: :oops: :oops: :oops:

krijgen we het filmpje nog te zien?

Re: 2x pech 's morgens naar het werk

Geplaatst: 14 jan 2014, 09:11
door Rockyenco
Baird schreef:Welkom, toen R1100RT, ooit weg willen rijden, bleek dat mijn sleutelbosje het stuur blokkeerde: motor gaat alleen rechtsaf, tegen een betonnen paal gereden, veel lakschade en de bovenkuip echt krom, was eerste dag van de motorvakantie, 's avonds via telefoon thuis verteld dat alles goed gegaan, week later weer thuis: wat is al dat tape om die motor dan :oops: :oops: :oops: :oops:

krijgen we het filmpje nog te zien?
Ziehier het filmpje: http://www.henskens-vanmechelen.be/foru ... %20tom.m4v

Re: 2x pech 's morgens naar het werk

Geplaatst: 14 jan 2014, 17:25
door Wolfs RT
Pijnlijk om te zien....pffffff!

Op youtube staan filmpjes hoe je een motor recht moet zetten. Met de billen/onderrug tegen het zadel duwen en dan met je benen (al duwend tegen het zadel) de motor omhoog duwen. Ligt ie op z'n linker kant dan met je rechterhand de voorrem inknijpen en stuur naar rechts draaien. Ligt de motor op z'n rechterkant dan zoals hierboven beschreven en in z'n eerste versnelling.

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat deze manier van je motor recht krijgen goed werkt :lol:

Re: 2x pech 's morgens naar het werk

Geplaatst: 14 jan 2014, 19:36
door strik
Je bent een hele kerel wanneer je je fout toe durft te geven op een forum maar je bent echt een HELD als je ook nog je filmpje durft te plaatsen. _004 _004 _004

Re: 2x pech 's morgens naar het werk

Geplaatst: 14 jan 2014, 19:44
door Inspector Gadget
+1 _004

Re: 2x pech 's morgens naar het werk

Geplaatst: 14 jan 2014, 20:34
door Rockyenco
strik schreef:Je bent een hele kerel wanneer je je fout toe durft te geven op een forum maar je bent echt een HELD als je ook nog je filmpje durft te plaatsen. _004 _004 _004
:oops:

Het moet ook lukken dat het voor mijn bewakingscamera gebeurde, anders was er geen filmpje......