BMWerkplaats - specialist in BMW Boxermotoren
Motorhuis Zwolle

 

Ottenhoff Motoren - Badhoevedorp

 

Motor Service Amersfoort - Ede

 
Mordamus - webhosting - emailhosting - domeinnamen
Onderdeel Quispel Motoren - Deurne

 
Mordamus - webhosting - emailhosting - domeinnamen
QCMotortechniek - Almere

 

motorbanden en motoronderdelen
 

Wat is er te doen?

 

Accu's. toebehoren, energiesystemen
 

Het BMW RT Forum steunt al 7 jaar de CliniClowns

Coderen m.b.v. MotoScan

Zelf sleutelende leden vertellen over hun project en/of laten de voortgang daarvan zien.

Moderators: JOS WRSM, Bert M

Gebruikersavatar
Wiz38506
Berichten: 9
Lid geworden op: 18 mar 2018, 07:51
Type: R1200RT
Bijz: RT-P uit 2011
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Alkmaar

Coderen m.b.v. MotoScan

Ongelezen bericht door Wiz38506 » 17 apr 2019, 08:42

Geinspireerd door het draadje viewtopic.php?f=61&t=14062&p=148873&hil ... an#p148873 heb ik ook de volle versie van MotoScan aangeschaft, had alleen helaas iets te laat door dat de AliExpress adapter niet voor alle functies werkt, dus die moet nog vervangen worden.

Ik vroeg me af of er bijvoorbeeld op mijn RT-P extra zaken geactiveerd kunnen worden, op de app lijkt het of dat moet kunnen. Zo zou ik graag ooit een RDC systeem inbouwen (zit standaard niet op mijn RT-P) en misschien een buitenlucht temperatuursensor aansluiten.

Zijn er al leden die op deze manier extra functies hebben geactiveerd? Op andere fora/Facebook wordt gesteld dat de dealeRT dat moet doen tegen flinke kosten (vanuit BMW).

Gebruikersavatar
Edward1968
Berichten: 53
Lid geworden op: 08 okt 2017, 21:34
Type: Overig R-serie
Bijz: R1200R
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Fijnaart
Contacteer:

Re: Coderen m.b.v. MotoScan

Ongelezen bericht door Edward1968 » 17 apr 2019, 21:55

Extra functies kunnen alleen aangestuurd worden als een geschikte ECU voorhanden is. Kijk eerst eens rustig met de app wat er nu voorhanden is op je motor.

Op mijn site een kleine voorbeschouwing:
https://www.bmw-motorfiets-diagnose.klarenaar.com

Gebruikersavatar
Wiz38506
Berichten: 9
Lid geworden op: 18 mar 2018, 07:51
Type: R1200RT
Bijz: RT-P uit 2011
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Alkmaar

Re: Coderen m.b.v. MotoScan

Ongelezen bericht door Wiz38506 » 18 apr 2019, 11:18

Bedankt voor de reactie en link, fijn dat je de moeite hebt genomen om e.e.a. uit te leggen. Ik ga zeker alles eerst eens rustig uitproberen.

Op mijn R1200RT-P (2011) is niet geleverd met RDC (TPMS) of alarm, die zou ik eventueel willen toevoegen, evenals de buitenlucht temperatuur sensor (€15 bij Boonstra).

In de overheidsuitvoering heb ik de digitale snelheid op het display staan (handig!), maar ook de bekende optie om de snelheid "vast te zetten" op het display m.b.v. de info knop. Deze optie heb ik natuurlijk niet nodig en ik zou het handiger vinden om de bandenspanning te kunnen aflezen of de buitentemperatuur o.i.d.

Ik ga lekker hobbyen en zal laten weten hoe alles gaat.

Gebruikersavatar
Nico4sen
2019
2019
Berichten: 831
Lid geworden op: 03 jul 2011, 12:26
Type: R1200RT
Bijz: Ex-P met mudflap, V-Stream en Grip Puppies
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Hartje Fryslân

Re: Coderen m.b.v. MotoScan

Ongelezen bericht door Nico4sen » 18 apr 2019, 22:23

Ben benieuwd of je hier wat aan kan wijzigen. Zou zeer interessant zijn

"In de overheidsuitvoering heb ik de digitale snelheid op het display staan (handig!), maar ook de bekende optie om de snelheid "vast te zetten" op het display m.b.v. de info knop. Deze optie heb ik natuurlijk niet nodig en ik zou het handiger vinden om de bandenspanning te kunnen aflezen of de buitentemperatuur o.i.d."

Hartelijke groet,

Nico


Gebruikersavatar
Wiz38506
Berichten: 9
Lid geworden op: 18 mar 2018, 07:51
Type: R1200RT
Bijz: RT-P uit 2011
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Alkmaar

Re: Coderen m.b.v. MotoScan

Ongelezen bericht door Wiz38506 » 25 apr 2019, 08:30

Ik heb wat verder gespeeld met MotoScan, in combinatie met mijn Ali-Express ELM327 zijn er toch nog wel wat functies die blijken te werken, alleen de service-reset lukt nog niet, nieuwe adapter is onderweg dus ik ben benieuwd.

Het lijkt goed mogelijk om functies als alarm, RDC en buitenluchttemperatuur aan te schakelen, het is me alleen nog niet duidelijk hoe ik deze waarden dan op het display moet krijgen, ik blijf hardnekkig de optie om snelheid "vast te zetten" zien, nog even verder speuren dus.

Wat me tegenvalt is dat er nergens een lijst te vinden is met de betekenis van alle afkortingen, zie screenshots in de bijlagen van dit bericht. Heeft iemand een idee wat dit allemaal betekend (sommige begrippen laten zich goed raden, anderen niet)...

Groeten, Bas
Screenshot_20190422-125707_MotoScan.jpg
Screenshot_20190422-125658_MotoScan.jpg
Screenshot_20190422-125649_MotoScan.jpg
Screenshot_20190422-125641_MotoScan.jpg
Screenshot_20190422-125633_MotoScan.jpg
Screenshot_20190422-125618_MotoScan.jpg
Screenshot_20190422-125610_MotoScan.jpg
Screenshot_20190422-125602_MotoScan.jpg
Screenshot_20190422-125553_MotoScan.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Edward1968
Berichten: 53
Lid geworden op: 08 okt 2017, 21:34
Type: Overig R-serie
Bijz: R1200R
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Fijnaart
Contacteer:

Re: Coderen m.b.v. MotoScan

Ongelezen bericht door Edward1968 » 25 apr 2019, 11:29

Veel Ali adapters kunnen niet schrijven naar de ECU, dit is nodig voor de service-reset. Enige kennis is wel gewenst als je dieper in coderen doorgaat. De vertaling is matig, ik ben daar momenteel met de app-ontwikkelaar over in gesprek.

Gebruikersavatar
Wuls
Berichten: 13
Lid geworden op: 05 mar 2018, 15:51
Type: R1200RT
Bijz: Ex Nederlandse Politiemotor uit 2012
Land: Netherlands
Woonplaats of omgeving: Eindhoven

Re: Coderen m.b.v. MotoScan

Ongelezen bericht door Wuls » 22 mei 2019, 21:16

Als je een RDC unit wilt inbouwen en aanzetten dan heb je wellicht iets aan dit bericht: viewtopic.php?f=61&t=14279&p=149483#p149483

Je hebt dan ook een apparaatje nodig om de sensor te laten "ontdekken" door de RDC unit en deze met de sensoren samen te laten werken.

Ik heb zo'n apparaatje liggen, dus als je een RDC unit hebt gevonden en je wilt de sensoren laten werken met de RDC unit, dan roep je maar.

Groet en succes met MotoScan! Voor mij tot nu een prima app!

Willem.

Gebruikersavatar
Wiz38506
Berichten: 9
Lid geworden op: 18 mar 2018, 07:51
Type: R1200RT
Bijz: RT-P uit 2011
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Alkmaar

Re: Coderen m.b.v. MotoScan

Ongelezen bericht door Wiz38506 » 03 jun 2019, 15:42

Even een tussentijdse update: I.v.m. een op hande zijnde verhuizing niet zoveel kunnen doen met betrekking tot het coderen met behulp van MotoScan. De meeste opties, zoals in de screenshots, blijven een beetje mysterieus, ik hoop dat een toekomstige update van MotoScan hier wat opheldering gaat geven.

Ik heb toch wel het een en ander geprobeerd, maar heb op het LCD scherm geen merkbare veranderingen kunnen veroorzaken, het RT-P specifieke regeltje waar je de snelheid kan vastzetten met de info knop (ook wel "high-score" genoemd ;) ) blijft hardnekkig staan.

Na mijn verhuizing zal ik e.e.a. weer oppakken. In de tussentijd bedankt voor alle reacties.

Gebruikersavatar
Wuls
Berichten: 13
Lid geworden op: 05 mar 2018, 15:51
Type: R1200RT
Bijz: Ex Nederlandse Politiemotor uit 2012
Land: Netherlands
Woonplaats of omgeving: Eindhoven

Re: Coderen m.b.v. MotoScan

Ongelezen bericht door Wuls » 03 jun 2019, 17:28

Ok. Duidelijk verhaal. Ik hoop dat je verhuizing voorspoedig gaat....

Ik zie wel dat jij andere opties hebt dan ik. Ik zou niet weten hoe ik de snelheid zou kunnen vastzetten met de info-knop. Ook zie ik bij jou een hoop schermpjes die ik niet heb (of in ieder geval tot nu toe niet gezien heb) :)

Als je weer aanspreekbaar bent na de verhuizing, dan horen wij het wel weer via dit draadje.

Veel succes met de verhuizing!

Groet, Willem.

Plaats reactie

Terug naar “Sleutelprojecten van leden”