BMWerkplaats - specialist in BMW Boxermotoren
Motorhuis Zwolle

 

Ottenhoff Motoren - Badhoevedorp

 

Motor Service Amersfoort - Ede

 
Mordamus - webhosting - emailhosting - domeinnamen
Onderdeel Quispel Motoren - Deurne

 
Mordamus - webhosting - emailhosting - domeinnamen
QCMotortechniek - Almere

 

motorbanden en motoronderdelen
 

Wat is er te doen?

 

Accu's. toebehoren, energiesystemen
 

Het BMW RT Forum steunt al 8 jaar de CliniClowns

gps garmin streetpilot pilot 3

Zelf sleutelende leden vertellen over hun project en/of laten de voortgang daarvan zien.

Moderators: JOS WRSM, Bert M

Gesloten
Luc Vandenbroucke
Berichten: 12
Lid geworden op: 23 dec 2016, 18:09
Type: R1100RT
Bijz: zijn kleur
Land: Belgie
Woonplaats of omgeving: Kust

gps garmin streetpilot pilot 3

Ongelezen bericht door Luc Vandenbroucke »

Beste leden , zou iemanmij kunnen uitleggen hoe ik de gps rechtereeks op het stroomnet van de moto kan aansluiten welke draden dien ik te gebruiken , of kan iemand uitleg bezorgen hoe ik een usb aansluiting leg ik ken weinig van stroom af daarom deze hulp vraag ,het zou een super hulp zijn en zo leer ik weer iets bij Big RT Smile

Alvast bedankt
Luc _001

Gebruikersavatar
PaPinkelman
Berichten: 969
Lid geworden op: 15 mar 2009, 23:44
Type: Ik heb een ander type BMW
Bijz: BMW F800GT
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Geldrop
Locatie: Geldrop

Re: gps garmin streetpilot pilot 3

Ongelezen bericht door PaPinkelman »

De streetpilot III is wel een erg oud beestje......
Maar op zich nog prima mee te werken, denk ik. USB aansluiting heb je niets aan, want die heeft deze GPS niet. Ik heb ooit een Streetpilot 3 gehad, maar kan me niet meer herinneren welke kabels erbij zaten. Help eens even: wat heb je er bij aan kabels of aansluitingen?

Edit: even mijn herinneringen opgefrist.... ;) :
Voor zover ik me kan herinneren werkt de SPIII met een ronde stekker aan de GPS zijde. Als het goed is heb je een kabeltje met aan de ene kant de ronde stekker en aan de andere kant twee draadjes (rood en zwart, zie foto, de draad met de ronde plug). Voor de volledigheid. de rode draad is de (+) en de zwarte de (-) of massa.

Je kunt nu aan de twee draadjes een BMW plug monteren die dan in het contact op je dashboard gestoken wordt. Voordeel is dat je geen losse draad hebt hangen als je de GPS niet gebruikt.

Je kunt ook een permanente verbinding maken. Ik adviseer dan óf aan het stadslicht óf aan de connector voor dat dashboard contact. Voor beide moet je dan wel het dasboard losmaken, is niet zo moeilijk, wel een hoop schroeven.... Voordeel is dat deze beide via het contact geschakeld worden, contact uit = GPS uit.
Je kunt ook direct aan de accu koppelen, maar dat adviseer ik niet. Als je de GPS dan vergeet uit te schakelen, kan die zomaar je accu leegtrekken.

Het is sowieso verstandig om in de rode (+) draad een zwevende zekering op te nemen. De GPS trekt niet veel stroom dus een glaszekering van 2A moet voldoende zijn.

Succes!
SPIII connectie.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Groeten,
Frank

BMW F800GT / Sena 20s / Zumo 590 / GPSmap 62s

Luc Vandenbroucke
Berichten: 12
Lid geworden op: 23 dec 2016, 18:09
Type: R1100RT
Bijz: zijn kleur
Land: Belgie
Woonplaats of omgeving: Kust

Re: gps garmin streetpilot pilot 3

Ongelezen bericht door Luc Vandenbroucke »

Hartelijke dank voor de super info Big RT Smile

Gebruikersavatar
Kees
Berichten: 72
Lid geworden op: 22 mei 2009, 19:10
Type: R1100RT
Bijz: Origineel
Land: NL
Woonplaats of omgeving: Apeldoorn
Locatie: Apeldoorn

Re: gps garmin streetpilot pilot 3

Ongelezen bericht door Kees »

Hallo Luc,

Ben benieuwd hoe jouw computer met de streetpilot communiceert.

Ik wil uit nostalgische overwegingen mijn streetpilot op mijn oude motor monteren.

Echter het uitwisselen van gegevens met b.v. MapSource kan alleen maar met een "XP-computer"

Hoe los jij dat op?

Groet,

Kees

Gebruikersavatar
Baird
2020
2020
Berichten: 3825
Lid geworden op: 21 mar 2009, 17:49
Type: Ik heb een ander type BMW
Bijz: R1200GS LC
Land: NL
Woonplaats of omgeving: Baronie van Breda

Re: gps garmin streetpilot pilot 3

Ongelezen bericht door Baird »

Kees schreef:Hallo Luc,
knip knip

Echter het uitwisselen van gegevens met b.v. MapSource kan alleen maar met een "XP-computer"

knip knip
Moet toch ook met Win7 kunnen als er maar Mapsource op draait? Mapsource heb ik hier draaiend en kan ik zo geven.
Met vriendelijke motorgroet
BeRT



R1200GS LC
R25
GPSMAP 276Cx
Volkswagen Eos

ooit:
Jawa CZ 150, Yamaha XS750, R80ST, R1100RT, R1150RT (2x) 400k+ km

Inspector Gadget

Re: gps garmin streetpilot pilot 3

Ongelezen bericht door Inspector Gadget »

Voor de Street Pilot 3 heb je sowieso de drivers nodig:
http://www8.garmin.com/support/collecti ... 0-00232-10

En MapSource werkte bij mij altijd nog prima op een Windows 7 (x64) machine;
http://www8.garmin.com/support/download ... jsp?id=209

Gebruikersavatar
pheufk
Berichten: 43
Lid geworden op: 13 okt 2014, 12:19
Type: Ik heb een andere motor
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Nijmegen

Re: gps garmin streetpilot pilot 3

Ongelezen bericht door pheufk »

En op een windows10 en 8.1 PC/Laptop werkt MapSource ook
GPS SP2820 CN Europa 2019.10 NT Zumo 550 / 660 CN Europa 2020.20 NT / Zumo 396MLT-S 2020.30 NTU

Gebruikersavatar
mkoskamp
2019
2019
Berichten: 347
Lid geworden op: 24 feb 2011, 21:09
Type: R1200RT
Land: NL
Woonplaats of omgeving: Deventer

Re: gps garmin streetpilot pilot 3

Ongelezen bericht door mkoskamp »

Inspector Gadget schreef:Voor de Street Pilot 3 heb je sowieso de drivers nodig:
http://www8.garmin.com/support/collecti ... 0-00232-10

En MapSource werkte bij mij altijd nog prima op een Windows 7 (x64) machine;
http://www8.garmin.com/support/download ... jsp?id=209
Die driver is als je de USB lezer gebruikt. Ik gebruikte de seriele kabel die rechtstreeks naar se SPIII ging.

Inspector Gadget

Re: gps garmin streetpilot pilot 3

Ongelezen bericht door Inspector Gadget »

Moet je wel een kompjoeter hebben met seriële poort, en dat is tegenwoordig al heel flink minder vanzelfsprekend.
Plus serieel is traag, heel traag, kan ik mij nog heel goed herinneren.

Gebruikersavatar
pheufk
Berichten: 43
Lid geworden op: 13 okt 2014, 12:19
Type: Ik heb een andere motor
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Nijmegen

Re: gps garmin streetpilot pilot 3

Ongelezen bericht door pheufk »

De Street pilot heeft toch een usb poort aansluiting
GPS SP2820 CN Europa 2019.10 NT Zumo 550 / 660 CN Europa 2020.20 NT / Zumo 396MLT-S 2020.30 NTU

Gebruikersavatar
mkoskamp
2019
2019
Berichten: 347
Lid geworden op: 24 feb 2011, 21:09
Type: R1200RT
Land: NL
Woonplaats of omgeving: Deventer

Re: gps garmin streetpilot pilot 3

Ongelezen bericht door mkoskamp »

De street pilot iii heeft geen USB aansluiting.
Dat was volgens mij vanaf de 2610.

Inspector Gadget

Re: gps garmin streetpilot pilot 3

Ongelezen bericht door Inspector Gadget »

pheufk schreef:De Street pilot heeft toch een usb poort aansluiting
Nee ech nie, de Street Pilot 3 had alleen een seriële aansluiting (DB9).

Voor de pc was er een voedingsadapter die de (seriële) kabel combineerde;
garmin_option-streetpilot_netzgeraet_kombi.jpg
En op (bijvoorbeeld) eBai kan je serieel naar USB kabels kopen, mocht je pc geen seriële poort meer hebben.
s-l1600.jpg
Het enige "USB" aan de Street Pilot 3 was de USB Card Programmer, waar je het verwijderbare (proprietary) geheugenkaartje (van max 256Mb bij de SP III) kon aansluiten op je pc.
Screen Shot 2017-01-19 at 19.59.07.png
En je *moest* MapSource gebruiken want de Garmin USB drivers lieten geen "extra" disk-station zien, was alleen zichtbaar (lees: benaderbaar) vanuit MapSource. (en MapUpdater, et al)

Maar genoeg "uit den ouden doosch, Opa verteld" :lol:

Back on topic....
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Laatst gewijzigd door Inspector Gadget op 19 jan 2017, 20:05, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
pheufk
Berichten: 43
Lid geworden op: 13 okt 2014, 12:19
Type: Ik heb een andere motor
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Nijmegen

Re: gps garmin streetpilot pilot 3

Ongelezen bericht door pheufk »

Duidelijk
GPS SP2820 CN Europa 2019.10 NT Zumo 550 / 660 CN Europa 2020.20 NT / Zumo 396MLT-S 2020.30 NTU

Gebruikersavatar
Kees
Berichten: 72
Lid geworden op: 22 mei 2009, 19:10
Type: R1100RT
Bijz: Origineel
Land: NL
Woonplaats of omgeving: Apeldoorn
Locatie: Apeldoorn

Re: gps garmin streetpilot pilot 3

Ongelezen bericht door Kees »

Het probleem is juist dat de drivers tot en met XP door Garmin zijn ondersteund.
Zonder drivers voor de latere programma's wordt de streetpilot niet door de computer herkend.
De enige mogelijkheid is m.i. een computer met XP gebruiken voor de uitwisseling van gegevens.
Alleen een extra computer voor de GPS lijkt mij te veel van het goede!!!
Misschien heeft iemand een oplossing?

Met groet,
Kees

Inspector Gadget

Re: gps garmin streetpilot pilot 3

Ongelezen bericht door Inspector Gadget »

Ik heb die drivers zelf geïnstalleerd op een Windows 7 machine.
Dus zeker niet alleen maar Windows XP in mijn ervaringen.

Maar volgens mij kan je ook deze gebruiken;
http://www8.garmin.com/support/download ... jsp?id=591
These drivers are designed for use with those GPS units that support USB transfer of data to/from the PC - not to include the iQue. This setup also includes the drivers for the USB Data Card Programmer.
This setup combines the initial install and updates for both the USB GPS drivers and the USB Data Card Programmer drivers.
Garmin USB Data Card Programmer drivers do not support 64-bit operating systems at this time.
Je moet nog wel een x32 machine gebruiken. ;)

Gebruikersavatar
Kees
Berichten: 72
Lid geworden op: 22 mei 2009, 19:10
Type: R1100RT
Bijz: Origineel
Land: NL
Woonplaats of omgeving: Apeldoorn
Locatie: Apeldoorn

Re: gps garmin streetpilot pilot 3

Ongelezen bericht door Kees »

Je moet nog wel een x32 machine gebruiken. ;)[/quote]

Dat is dus mijn probleem! Ik gebruik 64-bit.
Dus toch maar even een oude computer van de zolder halen en afstoffen.

Met dank en groet,
Kees

Inspector Gadget

Re: gps garmin streetpilot pilot 3

Ongelezen bericht door Inspector Gadget »

Of een virtuele machine? (VMware, VirtualBox, Parallels, Windows Virtual PC) :idea:
Doe ik zelf ook, zelfs op totaal andere, niet-Windows machines, met ondersteuning voor oude(re) hardware, software etc.

Gebruikersavatar
PaPinkelman
Berichten: 969
Lid geworden op: 15 mar 2009, 23:44
Type: Ik heb een ander type BMW
Bijz: BMW F800GT
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Geldrop
Locatie: Geldrop

Re: gps garmin streetpilot pilot 3

Ongelezen bericht door PaPinkelman »

Jullie zijn wel erg ver van de oorspronkelijke vraag aan het afdrijven. Ging over aansluiting van de SPIII op 12V van de motor.....
Groeten,
Frank

BMW F800GT / Sena 20s / Zumo 590 / GPSmap 62s

Gebruikersavatar
pheufk
Berichten: 43
Lid geworden op: 13 okt 2014, 12:19
Type: Ik heb een andere motor
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Nijmegen

Re: gps garmin streetpilot pilot 3

Ongelezen bericht door pheufk »

Dat er verder zo op gereageerd is komt voort uit deze vraag van dit topic ;)

posting.php?mode=quote&f=61&p=138295
GPS SP2820 CN Europa 2019.10 NT Zumo 550 / 660 CN Europa 2020.20 NT / Zumo 396MLT-S 2020.30 NTU

Gebruikersavatar
PaPinkelman
Berichten: 969
Lid geworden op: 15 mar 2009, 23:44
Type: Ik heb een ander type BMW
Bijz: BMW F800GT
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Geldrop
Locatie: Geldrop

Re: gps garmin streetpilot pilot 3

Ongelezen bericht door PaPinkelman »

Oftewel topic "gekaapt" door Kees. Hij had beter een nieuw topic kunnen openen.
Groeten,
Frank

BMW F800GT / Sena 20s / Zumo 590 / GPSmap 62s

Inspector Gadget

Re: gps garmin streetpilot pilot 3

Ongelezen bericht door Inspector Gadget »

Ok, terug naar het onderwerp, een klant-en-klaar kabel voor de SP III om op 12 volt aan te sluiten, bestaat ook;
(bijvoorbeeld)
http://www.notebooktoebehoren.com/a-410 ... 490436706/

Je zult wel een DIN-verloop moeten gebruiken want de BMW accessoires-aansluiting is kleiner.

En, omdat de SP III geen ingebouwde speaker heeft, iets van een speaker, oortje o.i.d.

Gesloten

Terug naar “Sleutelprojecten van leden”