Pagina 1 van 1

Ervaring met RAM X-grip

Geplaatst: 25 nov 2016, 16:54
door Louisvc
Ik wil mijn smartphone met de RAM X-grip op mijn motor vastzetten. Het bolletje monteer ik dan in het balhoofd. Ik ben benieuwd naar de ervaringen hiermee. Of laat ik het anders vragen; blijft mijn smartphone netjes vastzitten tijdens het rijden? Het ding is waterdicht dus er hoeft geen hoesje om o.i.d.

Re: Ervaring met RAM X-grip

Geplaatst: 25 nov 2016, 19:01
door Inspector Gadget
Ik heb positieve ervaringen toentertijd, maar dat is absoluut geen enkele garantie!

En blijkbaar ziet RAM Mounts dat ook want er bestaat ook nog de RAM veiligheidsstrap voor X-Grip Holders;
http://www.mountingexpert.be/nl/product/ram-hol-un7tu/

Bij sommige kits/leveranciers krijg je die erbij. :$

Re: Ervaring met RAM X-grip

Geplaatst: 30 nov 2016, 19:17
door bmwalter
Blijft keurig zitten. Nadeel van de x-grip is dat ie om zijn as altijd een beetje kan draaien. Telefoon zit stevig maar niet altijd in dezelfde positie.

Re: Ervaring met RAM X-grip

Geplaatst: 17 dec 2016, 23:36
door Louisvc
Heb hem inmiddels gemonteerd. Dat gaat overigens niet in het balhoofd want daar zit geen gat in. Had ik even niet in de gaten. Nu heb ik een kogel op een van de bouten zitten waarmee de stuurhelften zijn gemonteerd. De telefoon zit inderdaad stevig vast in de X-grip; die valt er echt niet uit. Tomtom erop gezet voor 20 euro en rijden maar.

Re: Ervaring met RAM X-grip

Geplaatst: 18 dec 2016, 01:42
door Inspector Gadget
Je had mogelijk de RAM Mount RAM-B-176U (http://www.rammount.com/part/RAM-B-176U) kunnen gebruiken, eventueel een combinatie van een gat in het afdek-kapje van de balhood maken.

Een andere oplossing zou de RAMĀ® Large Gas Tank Base kunnen zijn, maar dat vind ik persoonlijk wel heel erg dicht op je, waardoor je teveel (en te lang) naar beneden moet kijken.

Heb je de RAM-B-272U (http://www.rammount.com/part/RAM-B-272U) gebruikt?
Of de "holle" RAM-bal met een gat door-en-door RAM-B-367 (http://www.rammount.com/part/RAM-B-367U) en daar de bout van de stuurhelft doorheen?

(ik vraag het ff voor de meelezers)

Denk dat je een prima oplossing gevonden hebt. _004

Ervaring met RAM X-grip

Geplaatst: 25 dec 2016, 22:07
door Wouter5
Louisvc schreef:Heb hem inmiddels gemonteerd. Dat gaat overigens niet in het balhoofd want daar zit geen gat in. Had ik even niet in de gaten. Nu heb ik een kogel op een van de bouten zitten waarmee de stuurhelften zijn gemonteerd. De telefoon zit inderdaad stevig vast in de X-grip; die valt er echt niet uit. Tomtom erop gezet voor 20 euro en rijden maar.

Dat je geen gebruik maakt van Waze... dat is een top navigatie app voor nop. Overigens is voor het rijden van routes Scenic ook een aanrader.

Ik heb overigens een iBolt houder voor mijn iPhone 6, hiermee kan ik gelijk opladen. (De iBolt is te krijgen voor de verschillende merken telefoons).

Groet, Wouter

Hartelijk groeten van iPad aan alle forumleden

Re: Ervaring met RAM X-grip

Geplaatst: 28 dec 2016, 22:49
door Ton1959
Ik had hem zo ook zo bevestigd
sized_DSC04326.JPG

Re: Ervaring met RAM X-grip

Geplaatst: 29 dec 2016, 19:57
door Louisvc
Inderdaad via de "holle kogel" op een van de bouten waarmee de rechter helft van het stuur vast zit.

Off topic. @wouter, ik gebruik TomTom omdat ik daarmee heel eenvoudig routes kan downloaden of zelf kan samenstellen op mijn laptop via TomTom MyDrive. De TomTom app op mijn Smartphone synchroniseert daarmee.