BMWerkplaats - specialist in BMW Boxermotoren
Motorhuis Zwolle

 

Ottenhoff Motoren - Badhoevedorp

 

Motor Service Amersfoort - Ede

 
Mordamus - webhosting - emailhosting - domeinnamen
Onderdeel Quispel Motoren - Deurne

 
Mordamus - webhosting - emailhosting - domeinnamen
QCMotortechniek - Almere

 

Boek uw reis via het forum

 

Wat is er te doen?

 

Accu's. toebehoren, energiesystemen
 

Het BMW RT Forum steunt al 6 jaar de CliniClowns

R1100RT: Neutraal lampje brand niet, motor wil niet starten

Alles over de versnellingsbak en koppeling

Moderators: JOS WRSM, EileRT

Sypie
Berichten: 5
Lid geworden op: 26 jun 2018, 21:41
Type: R1100RT
Land: Nl
Woonplaats of omgeving: Zwolle

R1100RT: Neutraal lampje brand niet, motor wil niet starten

Ongelezen bericht door Sypie » 04 jul 2018, 21:49

Zo, als nieuw lid hier eens even met de deur in huis vallen.

Mijn R100RT, die ik net een paar weken heb, heeft een gek dingetje. Het gebeurt me de laatste week geregeld dat ik de versnelling in de Neutraal zet. Het duurt dan even voordat het dashboard lampje gaat branden. Soms gebeurt het ook gewoon niet, je kunt dan wachten tot je een ons weegt. Het vervelende hieraan is dat de motor soms niet wil starten, het verrekte lampje brandt niet. De motor staat ondertussen wél in de neutraalstand...

Mijn vermoeden is dat er een schakelaartje in de versnellingsbak zit die blijft plakken in de verkeerde stand. Geen idee of dit ook zo is, mijn technische kennis rondom motoren is beperkt.

Mocht je een idee hebben dan hoor ik het graag.

EDIT: Ik denk dat dit topic zo'n beetje hetzelfde omschrijft: viewtopic.php?f=1&t=14216

Gebruikersavatar
Baird
CliniClowns actie 2017
CliniClowns actie 2017
Berichten: 3448
Lid geworden op: 21 mar 2009, 17:49
Type: R1150RT
Bijz: Koeling, schakelpedaal, rugleuning en Triple-Xenon
Land: NL
Woonplaats of omgeving: Baronie van Breda

Re: R1100RT: Neutraal lampje brand niet, motor wil niet starten

Ongelezen bericht door Baird » 05 jul 2018, 22:03

Als je weinig technische kennis van je motor hebt is het Haynes boek een aanrader, hier wordt met foto's en tekst het nodige uitgelegd. Een klein beetje kennis van elektro en een multi-meter en je kunt zelf heel veel doen.

Zoek de schakelaar op, volg de bedrading, open de eerste stekker onderweg die bij de schakelaar vandaan komt en meet de schakelaar door. Maak de contacten schoon met Contact 60, etc. Het is geen Rocket Science, het is maar een BMW :D

https://www.realoem.com/bmw/enUS/showpa ... Id=23_0285 Hier is de schakelaar te vinden en je ziet ook een stekkerverbinding zitten.
Met vriendelijke motorgroet
BeRT


R1150RT TS
R1200GS LC
R25

Rijdt u een elektrische / hybride auto of stapt u binnenkort over?
Lees verder >>

Gebruikersavatar
reneRT
Berichten: 39
Lid geworden op: 14 mar 2018, 21:01
Type: R1100RT
Bijz: Groen
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Rijswijk

Re: R1100RT: Neutraal lampje brand niet, motor wil niet starten

Ongelezen bericht door reneRT » 07 jul 2018, 13:20

Kun je wel starten als de koppelingshandle inknijpt?
Zo nee, dan is de KOPPELING SCHAKELAAR van je koppelingshandle ook stuk. Deze kun je vervangen of doorknippen. Dan kun je in ieder geval starten.
Gr,
René

Sypie
Berichten: 5
Lid geworden op: 26 jun 2018, 21:41
Type: R1100RT
Land: Nl
Woonplaats of omgeving: Zwolle

Re: R1100RT: Neutraal lampje brand niet, motor wil niet starten

Ongelezen bericht door Sypie » 13 jul 2018, 20:50

reneRT schreef:
07 jul 2018, 13:20
Kun je wel starten als de koppelingshandle inknijpt?
Dat moet ik bekijken wanneer het weer gebeurt.

Afgelopen week niet zoveel gereden, komende weken weer wat meer. Ik zal er op letten wanneer het gebeurt en of ik dan de motor dan kan starten,

Gebruikersavatar
reneRT
Berichten: 39
Lid geworden op: 14 mar 2018, 21:01
Type: R1100RT
Bijz: Groen
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Rijswijk

Re: R1100RT: Neutraal lampje brand niet, motor wil niet starten

Ongelezen bericht door reneRT » 13 jul 2018, 22:56

Sypie schreef:
13 jul 2018, 20:50
reneRT schreef:
07 jul 2018, 13:20
Kun je wel starten als de koppelingshandle inknijpt?
Dat moet ik bekijken wanneer het weer gebeurt.
Dit kan je sowieso uittesten. Gewoon de motor in zijn versnelling zetten en dan met ingeknepen koppelingshandle proberen te starten.
Gr,
René

Gebruikersavatar
Ben1200RT
2018
2018
Berichten: 165
Lid geworden op: 09 nov 2010, 15:40
Type: R1200RT
Bijz: Divers
Land: Nl
Woonplaats of omgeving: Salland

Re: R1100RT: Neutraal lampje brand niet, motor wil niet starten

Ongelezen bericht door Ben1200RT » 14 jul 2018, 16:01

Ik heb zelf ook (nog) een R1100RT en ik kan alleen maar starten in vrij. In de versnelling met ingeknepen koppeling doet hij het niet.

Groeten Ben1100RT
Wie op tijd vertrekt ................ hoeft zich niet te haasten.

Gebruikersavatar
reneRT
Berichten: 39
Lid geworden op: 14 mar 2018, 21:01
Type: R1100RT
Bijz: Groen
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Rijswijk

Re: R1100RT: Neutraal lampje brand niet, motor wil niet starten

Ongelezen bericht door reneRT » 14 jul 2018, 17:15

Ben1100RT schreef:
14 jul 2018, 16:01
Ik heb zelf ook (nog) een R1100RT en ik kan alleen maar starten in vrij. In de versnelling met ingeknepen koppeling doet hij het niet.

Groeten Ben1100RT
Dan is je KOPPELING SCHAKELAAR stuk.
Volgens mij is dat deze : https://www.hobbyist.nl/product/5422374 ... 1311459569
Gr,
René

Gebruikersavatar
pc2049
Berichten: 17
Lid geworden op: 18 jan 2017, 20:16
Type: R1100RT
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Ravenstein

Re: R1100RT: Neutraal lampje brand niet, motor wil niet starten

Ongelezen bericht door pc2049 » 14 jul 2018, 20:16

reneRT schreef:
14 jul 2018, 17:15
Dan is je KOPPELING SCHAKELAAR stuk.
Die aanname klopt denk ik vooropgesteld dat het neutraallampje wel brandt 8)_

Mijn lampje komt vaak traag in of niet, dus ik start dan met ingeknepen koppeling.
Ik heb geen zin om moeite te stoppen om die schakelaar op de bak op te zoeken en laat het even zo.

Groet

Gebruikersavatar
reneRT
Berichten: 39
Lid geworden op: 14 mar 2018, 21:01
Type: R1100RT
Bijz: Groen
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Rijswijk

Re: R1100RT: Neutraal lampje brand niet, motor wil niet starten

Ongelezen bericht door reneRT » 14 jul 2018, 20:26

pc2049 schreef:
14 jul 2018, 20:16
reneRT schreef:
14 jul 2018, 17:15
Dan is je KOPPELING SCHAKELAAR stuk.
Die aanname klopt denk ik vooropgesteld dat het neutraallampje wel brandt 8)_

Groet
Het neutraallamje hoeft niet te branden. Je moet je motor ook kunnen starten als het in een versnelling staat, maar wel ontkoppeld. De koppeling schakelaar voorkomt dat je je motor start zonder dat je je koppelinghandle intrekt.
Gr,
René

Gebruikersavatar
pc2049
Berichten: 17
Lid geworden op: 18 jan 2017, 20:16
Type: R1100RT
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Ravenstein

Re: R1100RT: Neutraal lampje brand niet, motor wil niet starten

Ongelezen bericht door pc2049 » 14 jul 2018, 22:25

Eens maar ik bedoelde te zeggen dat je niet kan starten als de bak in neutraal staat en het lampje brandt niet

Plaats reactie

Terug naar “Over: Versnellingsbak - Koppeling”