Pagina 1 van 1

Retro reflecterende stickers zwart/rood

Geplaatst: 04 feb 2020, 11:28
door Wiz38506
Dit leek me de meest relevante plek voor een onderwerp over retroreflecterende stickers.

Ik heb een R1200RT-P uit 2011, die in een vorig leven dus onder de retroreflecterende stickers heeft gezeten. Ik ben niet van plan om hem weer helemaal vol te plakken, maar een paar extra stickers op de achterzijde van mijn koffers lijkt me een aanvulling die de zichtbaarheid in het donker kan vergroten, vooral daarbij automobilisten het idee geven dat er een motor rijdt en niet bijvoorbeeld een scooter.

De achterzijde van mijn overheidskoffers zijn zwart en het lijkt me dus het mooist om hier zwarte stickers op te plakken, die rood (retro)reflecteren. Ik zie dat ze o.a. te koop zijn geweest op de site van boxerpower en er staan een aantal op Marktplaats.

Via het forumwinkeltje (viewtopic.php?f=49&t=14897) zie ik alleen wit-reflecterende zwarte stickers.

Heeft iemand ervaring met zulke zwart/rode stickers (o.a. waar gekocht) en misschien nog andere nuttige tips over het aanbrengen van retroreflectie?

Re: Retro reflecterende stickers zwart/rood

Geplaatst: 04 feb 2020, 22:58
door Marc H
Wist niet eens dat die dingen bestonden Big RT Smile

Re: Retro reflecterende stickers zwart/rood

Geplaatst: 07 feb 2020, 09:26
door japachap
Nooit een zwart-rood gezien. Aangezien rood is minder zichtbaar dan andere kleuren is het misschien geen goed combinatie met een donkere tint overheen. De zwart-wit werken goed, maar nog steeds niet zo zichtbaar als gewoon stickers. Ik raad je gewoon rood of geel te gebruiken achter. De mijne heb ik van aanhangwagendirect.nl gekocht. Zie profiel foto...

Re: Retro reflecterende stickers zwart/rood

Geplaatst: 07 feb 2020, 10:52
door MofkaP
3M diamond tape.

Re: Retro reflecterende stickers zwart/rood

Geplaatst: 07 feb 2020, 13:32
door QuickFix
Goedkope Chinese reflector stickerrollen:
Stickers.jpg
Let op: zoals ik in het andere forumdraadje al vermeld heb: de verf van de rode stickerrol is niet kleurecht (zoals zo vaak bij rode verf) en zal naar verloop van tijd lichter van kleur worden (is ook op bovenstaande foto te zien).

Er zijn ook reflecterende stickers met een blok- of pijlpatroon.