gevarenlampje ABS

Ook bedoeld voor de ABS perikelen

Moderators: EileRT, JOS WRSM

Gesloten
leslie

gevarenlampje ABS

Ongelezen bericht door leslie »

Hallo,

Tijdens een ritje naar de Eifel, werd ik geconfronteerd met een ABS-probleem -1150- , namelijk het gelijktijdig oplichten van het ABS-lampje en ABS-gevaarlampje.

Dit euvel kon ik enkel oplossen door de motor even stil te leggen en terug te starten ....

verder heb ik geen enkel moment gemerkt dat de ABS niet optimaal werkte ....

Als ik er nu over nadenk, is dit euvel begonnen na het vervangen van de batterij !!!! Is er een verband ????
avierstraete

Re: gevarenlampje ABS

Ongelezen bericht door avierstraete »

Dit euvel heb ik gehad bij mijn R1100RT van 1997. Dit bleek toen aan de accuspanning te liggen. Bij mijn R1150RT van 2003 heb ik hier nooit problemen mee gehad. Er is mij toen door de dealer verteld dat dit euvel was verholpen door toepassing van een ander systeem. Toch lijkt er dus verband te zijn bij jou, tussen de accu(spanning) en de storingsmelding.

Mvg,

Aloys
leslie

Re: gevarenlampje ABS

Ongelezen bericht door leslie »

avierstraete schreef:Dit euvel heb ik gehad bij mijn R1100RT van 1997. Dit bleek toen aan de accuspanning te liggen. Bij mijn R1150RT van 2003 heb ik hier nooit problemen mee gehad. Er is mij toen door de dealer verteld dat dit euvel was verholpen door toepassing van een ander systeem. Toch lijkt er dus verband te zijn bij jou, tussen de accu(spanning) en de storingsmelding.

Mvg,

Aloys
Hallo, kan het dan zijn dat , bv. hij het filerijden aan een rotonde aan lage snelheid waarbij je toch constant speelt met de remhendel, de ABS tijdelijk zoveel spanning van de batterij wegtrekt, dat er een storingsmelding is ????

Nochtans mijn batterij is gloednieuw .

[groet]
avierstraete

Re: gevarenlampje ABS

Ongelezen bericht door avierstraete »

Dat mag volgens mij nooit de reden zijn!! Ik zou mijn zoektocht beginnen, bij de soort accu of het bijladen van de accu. Ik zou het ook in deze volgorde doen omdat de storing is ontstaan na het plaatsen van de nieuwe accu. Heb je bijvooorbeeld wel een accu-soort die ook door BMW-dealers wordt gemonteerd. Probeer desnoods is een andere accu.

Veel succes en houd ons op de hoogte.

Mvg,

Aloys
Gebruikersavatar
Jan RT
Berichten: 7
Lid geworden op: 12 sep 2010, 13:20
Type: R1150RT
Land: Nederland
Woonplaats of omgeving: Almelo

Re: gevarenlampje ABS

Ongelezen bericht door Jan RT »

ook bij mij gebeurde hetzelfde, beide lampjes lichtten op. Soms na kilometers pas. Na onderzoek bij motorcentrum (BMW-specialist) was conclusie dat het waarschijnlijk aan schakelaar voetrem ligt. Ik krijg binnenkort een nieuwe schakelaar en hoop dan dat het over is. Motor remt prima, servo doet het, heb abs nog niet geprobeerd.

groet,
Jan
leslie

Re: gevarenlampje ABS

Ongelezen bericht door leslie »

Jan RT schreef:ook bij mij gebeurde hetzelfde, beide lampjes lichtten op. Soms na kilometers pas. Na onderzoek bij motorcentrum (BMW-specialist) was conclusie dat het waarschijnlijk aan schakelaar voetrem ligt. Ik krijg binnenkort een nieuwe schakelaar en hoop dan dat het over is. Motor remt prima, servo doet het, heb abs nog niet geprobeerd.

groet,
Jan
Als ik er wat over nadenk, kan kloppen, normaal gebruik ik zelden de voetrem ...... ga het toch eens uitproberen ......
Gesloten

Terug naar “Over: Remmen - ABS (perikelen)”